perjantai 7. syyskuuta 2012

Movie Monday #58 - Olosuhteet

Movie Monday - blogin uusimmassa postauksessa haastetaan lukijoita kertomaan mieluisimmista leffankatseluolosuhteista. 

Itse tykkään katsoa leffoja lähinnä missä tahansa, mutta useimmiten löydän itseni omalta sängyltä tai leffateatterin penkiltä. Kotootani löytyy 32 tuuman televisio ja noin 200 elokuvan valikoima, joten täällä viihtyy ihan mukavasti. Koneelta en tykkää katsoa elokuvia, mielestäni se on epämukavaa ja pilaa leffanautinnon. Sohvaa en omista, joten leffoja katsellaan sängystä. Kotikatsomisen hyvät puolet: viltit ja tyynyt, itse valikoitu seura, jääkaapin läheisyys, voi katsoa leffoja milloin haluaa sekä laittaa pausen.


Leffateatteri on myös mukava paikka. Yksi parhaimmista fiiliksistä on se kun istuu alas elokuvateatterin penkille, ottaa kengät pois, laittaa lasit päähän ja vajoaa vielä vähän syvemmälle penkkiin. Vaikka lipunhinnat ovatkin nykyään aika hurjia, leffoissa käynti on kuitenkin yksi asia, josta en halua luopua. Vaikka sitten joutuisinkin syömään purkkihernekeittoa pari viikkoa. Ostan yleensä elokuviin popcornia (=pippurirenkaita!) ja limua, mutta yleensä alkutrailereiden jälkeen unohdan syömisen kokonaan. 


Leffan katsomisesta on tullut melko arkipäiväinen ilmiö. Yleensä leffaa katsotaan sadepäivinä tai silloin kun ei keksitä muuta. Itse syyllistyn myös tähän ja ymmärrän sadepäiväleffojen hienouden. Haluaisin kuitenkin joskus laittaa leffaan ylle hienoimman mekkoni ja jutella väliajalla muiden katsojien kanssa kuohuviiniä siemaillen. Haluaisin että elokuvat olisivat sellainen asia, jota varten ihmiset tekisivät tilaa kalentereihinsa.

Mahtava tapa katsoa elokuvia on myös erilaiset pop-up cinemat ja secret cinemat. Hyvä artikkeli aiheesta löytyy täältä. Miten olisi Hohto vanhalla hautausmaalla tai Overlook-tyyppisessä hotellissa? Titanic esitettävänä risteilyllä? Stand By Me keskellä metsää vaikkapa junaradalta katsottuna? Saksikäsi Edward pastellisen lähiöunelman takapihalla?
I'm in!!


Kuvat seuraavista osoitteista:
www.dailyoftheday.com
 www.calgary.cityguide.ca

-Katja

4 kommenttia:

 1. Tuu Helsinkiin ja mennään leffaan yhdessä! Täällä on ilmeisesti pienempiäkin teattereita, mutta toi tennispalatsi on kaikessa massiivisuudessaan ihan kokemisen arvoinen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tulen! Niin pienet kuin suuret leffateatterit on kokemisen arvoisia :)Ja sitten laitetaan mekot päälle :D

   Poista
 2. Pop-up cinema herätti muiston siitä kun näin aikoinaan Tappajahain uimahallissa. Miljöön ansiosta se oli erinomainen kokemus, hieman kuin tuo ajatus Hohdosta hautausmaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tappajahai uimahallissa kuulostaa aika ainutlaatuiselta kokemukselta, tällaisia lisää! Miljöö voi kyllä tuoda leffaan hienon lisäulottuvuuden. :) Kiitos kommentistasi!

   Poista