lauantai 15. syyskuuta 2012

Movie Monday #59 - Disney Villains

Movie Monday haastoi lukijat nimeämään lemppari Disney-pahiksia, sekä niitä inhokkeja että suosikkeja. Disney-leffat ovat aina olleet lähellä sydäntäni (vaikka pienenä olinkin sitä mieltä, että niissä lauletaan liikaa), joten tähän haasteeseen vastaaminen onkin mukavaa. 


Inhottavin ja pelottavin Disney-pahis on mielestäni professori Rattigan Mestarietsivä Basil Hiiri - elokuvasta. Kamalaa Rattiganissa on se, että hänellä on oikeasti ovela (vaikkei kovin realistinen) suunnitelma maailman valloittamiseksi. Pienenä kun olen katsonut tätä elokuvaa, olen oikeasti miettinyt että voiko tämä olla Disney - elokuva, jossa paha ei saakaan palkkaansa?? Toisaalta tähän inhoon saattaa myös vaikuttaa se, että kyseisen elokuvan hyvikset Nukentekijä Leikinheimo ja hänen tyttärensä Olivia ovat ehkä hellyyttävimmät Disney - hahmot kautta aikain. Pikku Olivia baskereineen on niin surkea istuessaan sateessa erossa isästään, että täytyy olla täysin "dead inside" (lainaten Frendien Joeyta), jollei sydän sula.


Hyvänä kakkosena on tietysti Prinsessa Ruususen Pahatar. Hahmo on loistavasti piirretty ja hyytävällä tavalla jopa kaunis pahisnainen. Pahattaren kammottavuus toimii parhaiten juuri visuaalisesti, itse tarinaan en osaa samaistua tavalla, joka saisi minut syvästi inhoamaan kyseistä hahmoa. Minusta itse Prinsessa Ruusunen on hahmona oikeastaan hieman ärsyttävä. Jos etsitään visuaalisia pahiksia, yksi kamalimmista on myös Mulanin hunnijohtaja Shan Yu. Hui.


Suosikkipahikseni on Leijonakuninkaan Scar. Mufasan kuolema on aina yhtä hirveä, mutta Scarin karismaa ei voi kieltää. En itse asiassa edes osaa selittää tätä paremmin. Scar on cool.


Mikäli etsitään suosikkeja 2000-luvun Disney - leffoista, suosikkipahiksiani ovat ehdottomasti myös Lilo & Stitchin Jumba ja Pleakley. Eiväthän he oikeastaan kömpelyydessään ole edes varteenotettavia pahiksia, mutta juuri siksi niin onnistuneita hahmoja. Se miten Pleakley uskoo, että hyttyset ovat uhanalainen laji, on varmasti yksi hupaisimmista Disney - sivujuonista.


Kuvat seuraavilta sivustoilta:
www.arboretum-7.livejournal.com
www.disney3.skyrock.com
www.disney.wikia.com
www.author-quest.blogspot
www.disneyvillains.wikia.com
www.collider.com

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti