sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Movie Monday #60 - My Precious

Movie Monday haastoi lukijat kertomaan, mikä omista elokuvista on kaikkein tärkein. Tässä haasteessa itse elokuva ja sen tarina ei ollut tärkein asia, vaan kyse on esineestä. Tutkiskelin leffahyllyäni etsien sieltä harvinaista Collectors Edition -julkaisua tai upeaa kokoelmaboksia. Loppujen lopuksi tittelistä taisteli Scream - trilogia sekä eräs vuoden 2004 yläastesuosikki. Pakko myöntää, että tällä kertaa nostalgia vei voiton. 


Minun valintani on vuonna 2004 ilmestynyt tanssielokuva nimeltä Honey. Elokuva kertoo nuoresta tanssija/koreografista Honey Danielsista, joka tekee hanttihommia odottaen suurta läpimurtoaan. Honey opettaa nuoria hiphop-tanssijoita ja yrittää lyödä itsensä läpi musiikkimaailmassa. Mukaan mahtuu karismaattinen ja lipevä musiikkivideotuottaja, Honeyn ihastus parturi-Chaz, paljon taitavia tanssijoita sekä Missy Elliottin cameorooli. En edes muista miten törmäsin tähän elokuvaan, mutta jotenkin se vain aikoinaan päätyi leffahyllyyni. Yläasteella harrastin tanssia ja tämä elokuva oli aivan ehdoton. Mielestäni Honeyssa oli kaikki kohdillaan: musiikki, lavasteet, näyttelijät, tarina jne. Voi miten tuolloin palvoinkaan Mekhi Phiferiä. Jessica Alba Honeyna oli loistava ja hänellä oli myös upeita vaatteita. Tanssimoovit oli makeita ja koko leffan tunnelma oli vain niin letkeä. Katsoimme tätä hyvän ystäväni kanssa yhä uudelleen ja kehitimme jopa omia tansseja leffan biiseihin. Olen nähnyt tämän elokuvan ehdottomasti useampaan otteeseen kuin mitään muuta. Kyllä.


Nykyään kun katson elokuvaa, onhan se edelleen ihan huippu, mutta ei välttämättä mikään elokuvahistorian merkkipaalu. Nostalgia effect is strong in this one. En osaa arvioida tätä elokuvaa puolueettomasti, sillä Honey tulee aina olemaan ihan ykköstyyppi.

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti