torstai 11. lokakuuta 2012

Helsinkipäivä

Eilen aamulla hyppäsin Kupittaan asemalta kahdeksan junaan ja lähdin kohti Helsinkiä. Siskoni asuu siellä ja olimme sopineet tämän päivän olevan Helsinkipäivä. Siskoni kierrätti minua ympäri kaupunkia, olimme muun muassa Pasilassa, Vallilassa, Hakaniemessä, Kalliossa, Kampissa sekä Punavuoressa. Varmaan muuallakin, kaupunginosat vaihtuivat nimittäin todella tiuhaan tahtiin. Helsinki on ihana kaupunki ja siskoni oli mitä mahtavin opas/retkiseura!

Nyt seuraa parhaita paloja päivästämme sekä mukavia ostoksia.


Aluksi suuntasimme Valtterin kirpparille. Kirpparin valikoima oli pienempi kuin viikonloppuisin, mutta eihän se estänyt minua löytämästä näitä ihania kellokorviksia. Minulle tulee niistä aivan mieleen Martin Scorsesen mahtava Hugo-elokuva!
Valtterilta jatkoimme matkaa kohti Cafe Siltasta. Siltanen oli aivan ihana paikka, todella viihtyisä. Täällä joimme kahvia ja karpalomehua. Ps. karpalomehuun sopii superhyvin lime!


Valtterin kirppissaaliin jäätyä yllättävän pieneksi, päätimme lähteä käymään myös Hakaniemen Fidassa. Se oli hyvä idea, sillä sieltä löysin tämän mahtavan (metsän?)vihreän neuleen. Pakkaskelit here I come again!


Voi hulluutta. Kuva-arvoitus: kuinka monta keltaista muovikassia löydätte kuvasta? Täällä emme siis käyneet, vältän tietoisesti Turun Stockmannin Hulluja Päiviä, Helsingin kaaos saisi minut kirjaimellisesti hulluksi.


Unicalla syödyn lounaan jälkeen otimme päiväoluet Cafe Wanhassa.


Päiväoluiden jälkeen menimme Forumiin hakemaan siskolleni uudet korvakorut Cafe Siltasen vessapönttöön kadonneen tilalle (?). Ja katsokaas mitä löysin vieraillessani Forumin Ginassa! Scifipaita! Se jota olen odottanut meidän liikkeeseemme saapuvaksi lähinnä joka päivä! Jipii!Seuraavana suunta otettiin kohti Brooklyn Cafea. Zombailimme hieman nelikulmien ja viisikulmien välillä, mutta lopulta löysimme tämän ihanan pienen kahvilan. Kahvila todella oli pieni, istumapaikkoja ehkä joku kymmenen. Mutta voi miten ihana ja symppis kahvila se olikaan! Ihan kuin olisi matkannut takaisin Brooklynin ja Sohon pikkukuppiloihin. 

Pitääkin mennä katsastamaan Turussa sijaitseva Brooklyn Diner. Toivottavasti siellä olisi samankaltainen rento tunnelma kuin Helsingin Brooklyn Cafessa. 


Hah, oli pakko ottaa kuva. Tietovisaa: kenen kuuluisan näyttelijän hahmo esittää olevansa Horse & Hound - lehden toimittaja, jotta pääsisi Julia Robetsin hahmon juttusille?

www.thefastertimes.com
Illemmalla menimme Tennispalatsiin katsomaan Wes Andersonin Moonrise Kingdomin (2012) sekä Rafaelloon syömään. Ihanasta Moorise Kingdom - elokuvasta kerron omassa postauksessaan, sillä tämä leffa tosiaan ansaitsee ekstrahuomiota! Pysykää linjoilla! Linjoilla?


Tämän päivän kotimatkan tunnelmia.


Kotiinkin oli ihan mukava tulla, kun täällä odotti sekä Episodi (jälkipostitus, edellinen katosi postissa) että Costume. Jee!

-Katja

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus! Hirmu paljon ootte ehtineet tehdä yhden päivän aikana :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit! Juu, se on kyllä kun lähtee aikaisin matkaan, niin ehtii. Vaikka tekikin vähän tiukkaa herätä :D

      Poista