maanantai 15. lokakuuta 2012

Movie Monday #64 - Ihmisen paras ystävä

Movie Monday haastaa tällä viikolla lukijoitaan kertomaan suosikkikoiristaan elokuvissa. Suosikit voivat olla niitä lemppareita tai sitten niitä suosikki-inhokkeja, joita ei yksinkertaisesti voi sietää.

Nyt minun on tehtävä julkinen tunnustus. Minä pelkään koiria, enkä erityisemmin pidä niistä. Tämä tunnetila vaikuttaa ilmeisesti myös elokuvien katsomiseen, sillä kaikki Lassiet ja Beethovenit ovat minulle niitä lapsuuden pakkopulla-elokuvia, joita täytyi katsoa päiväkodissa. Keksin yhden poikkeuksen elokuvakoirista. Eli koiran, joka ei ärsytä minua, vaan pikemminkin valloittaa. Ja sehän on tietysti The Artistin (2011) Uggie-koira. Uggie on tottelevainen, viihdyttävä ja of course hengenpelastaja. Aika kliseinen elokuvakoira siis, mutta jostain syystä se ei ärsytä minua. Uggie on kirjoitettu niin toimivasti mukaan elokuvan tarinaan, että olisi vaikeaa kuvitella leffaa ilman sitä. Uggie on nimenomaan osa elokuvaa, ei se pakollinen kiintiökoira, jonka ympärillä koko tarina pyörii.
Ahaa, nyt kun tarkemmin alan miettiä, löydän toisenkin poikkeuksen. Nimittäin animaatiokoirat. Disneyn Kaunotar ja Kulkuri (1955) sekä 101 Dalmatialaista (1961) ovat aivan ihania koirineen kaikkineen. Animaatioelokuvissa koirat ovat enemmän kuin koiria. Ne ovat henkilöhahmoja, jotka toimivat ihmisen lailla. Animaatiokoirat vievät tarinaa eteenpäin, eivätkä jumita sitä eläimellisillä toilailuillaan. Kuvat seuraavilta sivustoilta:
www.levykauppax.fi
www.discshop.fi
www.fi.wikipedia.org
www.filmitahti.fi
www.sss.fi

-Katja

3 kommenttia:

  1. Haha mäkin pelkään koiria, enkä oikein tykkää niistä. Hauskaa löytää kohtalotovereita :D Mutta Kaunotar ja Kulkuri on kyllä aika suloinen. Ja 101 dalmatialaisesta tykkäsin lapsena :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Jee, hyvä että meitä on enemmän! Tuntuu että saan aina kummeksuvia katseita, kun koirat ei herätä minussa aww-reaktiota. :D Animaatiokoirat on ihan kivoja. :)

      Poista