perjantai 23. marraskuuta 2012

Movie Night - Little Shop of Horrors

Eilen keräännyimme jälleen elokuvan äärelle opiskelutovereiden kesken. Tällä kertaa kyseessä oli hilpeää kasarimusikaalia kauhuelementein höystettynä. Eli tietysti Frank Ozin vuonna 1986 ohjaama Little Shop of Horrors (Pieni kauhukauppa). Olin aikaisemmin nähnyt tästä musikaalista ainoastaan erään lukion version, ja odotin innolla näkeväni kyseisen pätkän leffana.


Ja olihan se aivan huippu. Mukaansatempaavaa musiikkia, hauskoja lavasteita, eriskummallisia ja hämmentäviä roolisuorituksia (kuten esimerkiksi nuori Steve Martin pahishammaslääkärinä) ja ihmissyöjäkasvi. Mitä muuta sitä ihminen voi enää tarvita?

Elokuvan tarina lähtee liikkeelle kun heikosti menestyneen kukkakaupan työntekijä Seymour Krelborn (Rick Monaris) saa käsiinsä ennennäkemättömän kasvin. Kasvi nostaa kukkakaupan uuteen kukoistukseen ja Seymourin ihastuksensa huomioon, mutta pian Seymourille selviää, että menestyksen hinta on kova. Kyseessä on luonnollisesti ihmissyöjäkasvi, joka tarvitsee runsaasti ravintoa kasvaakseen. Miten Seymour ja pieni kauhukauppa selviävät tästä sotkusta?


Olin aivan unohtanut kuinka ihania musikaalit ovat, kun en niitä vähään aikaan ole katsellut. Pieni Kauhukauppa oli ehdottomasti parasta viihdettä pitkään aikaan. Ei voi muuta kuin fiilistellä omaa oppiainettani, jossa pääsen katselemaan mitä erilaisempia elokuvia ja vielä huippuseurassa. Ensi viikolla taas luvassa täysin erilaista meininkiä, nimittäin Fritz Langin M - Kaupunki etsii murhaajaa vuodelta 1931. Jee! 


Leffailtaan kuului elokuvan lisäksi myös kisailua Master of Movies - lautapelin kanssa. Yllättävän vaikeita kysymyksiä tuli vastaan, mutta todella hyvä peli oli. Toivottavasti tästä pelistä tehdään piakkoin päivitetty versio, jossa tiedot ovat tuoreempia kuin vuodelta 2004.

Master of Movies - lautapeli

Ja yksi illan hienoista puolista vielä! Ostin leffaillan isännältä Leijonakuninkaan! Hänellä kun sattui olemaan näitä kaksi kappaletta. Jihuu, Disney-perheeni kasvaa.

Leijonakuningas, jee!
Kauhukauppa-kuvat seuraavilta sivustoilta:
http://www.horrorstew.com/Little-Shop-Of-Horrors.html
http://www.allmovie.com/movie/little-shop-of-horrors-v29673
http://www.guardian.co.uk/film/filmblog/2011/nov/25/favourite-film-little-shop-horrors

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti