sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Movie Monday #72 - The Best Disney Song

Olen hyvin ajoissa Movie Monday-haasteen kanssa jälleen kerran. Noh, onhan tätä viikkoa jäljellä vielä vajaa tunti. Ja huh mikä viikko onkaan ollut takana! Tenttejä, lukemista, kokoustamista, lisää lukemista ja tenttejä sekä töitä. Nyt takana viikonlopun työputki ja tämänpäiväinen yhdeksän tunnin työvuoro, joten leffojen pariin!

Movie Monday haastoi tällä viikolla kertomaan suosikin Disney-leffojen biiseistä. Valinta ei todellakaan ollut helppo, sillä loistavia lauluja on niin tajuttoman paljon. Lopulta valitsin I'll make a man out of you - biisin elokuvasta Mulan.


Miksi valitsin tämän kappaleen:

1. Se on yksinkertaisesti aivan loistava biisi, juuri sopivan mahtipontinen Disney-biisiksi.
2. Biisi on sujuvasti osa Mulanin juonta ja se vie tarinaa eteenpäin. Jotkin Disney-biisit jumittavat tarinan paikalleen, enkä näe niillä minkäänlaista funktiota kerronnan kannalta.
3. Mulan on yksi parhaista Disney-elokuvista!
4. Jee girl power!

Tykkään kuunnella Disney-biisejä englanninkielisinä. Suomenkieliset biisit kuulostavat vain niin kangertelevilta ja minun korvani ei tykkää niistä. Ja suomennokset on usein aivan kökköjä (esim. Herkuleksen Zero to hero = Nollasta pollaan). En tosin muutenkaan kuuntele hirveästi kotimaista musiikkia. Englanti toimii!

Voi nyt jäin jumittamaan YouTubeen kuuntelemaan Disney-biisejä. Näitä ihania on niin paljon! Pakko tehdä joskus jatkopostaus tästä aiheesta.

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti