maanantai 10. joulukuuta 2012

X-mas must-see vol. 1

Joulunaika on kyllä aikamoista juhlaa elokuvan ystävälle. Leffateattereihin saapuvat kaikki odotetut ensi-illat (itse en tosin kuulu niihin, jotka laskevat minuutteja keskiviikon Hobittiin) ja lämpömittarin pakkaslukemat antavat hyvän tekosyyn jäädä kotisohvalle (=sängylle) tuijottamaan telkkariruutua.

Ajattelin joulun kunniaksi kyhätä kasaan listan omista joulunajan suosikeistani. Tämä lista sisältää niitä joka joulun must-see-klassikoita, joita ilman joulu ei vain tunnu oikealta. Joulufanaattisuuteni ehkä näkyy siinä, että listaan päätyi 12 elokuvaa. Hups. Välttääkseni hurjan kilometripostauksen, päätin jakaa tämän listan kolmeen osaan. 

Toivottavasti siellä ollaan valmiita ensimmäiseen osaan!

Kuva
1. Yksin kotona
Pikku-Kevin (tuolloin vielä niin suloinen Macaulay Culkin) unohdetaan jouluksi kotiin ja juuri tuolloin kaksi rosvoa päättävät murtautua taloon. Jee, ansoja! Voih, kuulen jo päässäni John Williamsin säveltämän teemamusiikin. Tätä tuskin tarvitsee sen kummemmin selitellä. Home Alone toimii joka joulu (ja joskus myös kesällä). 

Kuva
2. Yksin kotona 2
Kakkososassa mennään samoilla teemoilla kuin ykkösessä, tapahtumapaikkana tosin toimii New York ja hulppea luksushotelli. Silti tarina toimii ja sopiva kämppä ansoja varten löytyy näppärästi. Vauhdikasta menoa ja joulutunnelmaa Isossa Omenassa. Tajusin juuri suuren virheen! Minulla ei ole tätä elokuvaa leffahyllyssäni! Omistan vain ykkösen ja kolmosen. Äkkiä alekoreille korjaamaan tämä vääryys.

Kuva
 3. Isäni on Turbomies
Siitä on aikaa kun olen nähnyt tämän elokuvan, enkä ihan edes muista koko juonta. Silti tämä leffa tulee mieleeni joka joulu. Pitää ehdottomasti katsoa tänä vuonna! Mikäli ahdistaa joululahjojen osto, tähän elokuvaan pystyy varmasti samastumaan. Ja hei, Arska turbomiehenä, eihän leffa muuta tarvitse.

Kuva
4. Painajainen ennen joulua
Joka kerta kun Tim Burton ja Danny Elfman yhdistävät voimansa, tuloksena on jotain taianomaista. Painajainen ennen joulua ei ole poikkeus. Ihanan erilainen jouluelokuva, vaikka myös niistä perinteisistä jenkkimateriahömpistä (kts. kolme edellistä) tykkäänkin. Sitten kun alkaa mistelinoksat ja candy canet tulla korvistakin ulos, on sopiva hetki katsoa tämä leffa.

Onko näiden joukossa omia suosikkejanne? Lisää on tulossa!

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti