torstai 17. tammikuuta 2013

Ensimmäinen Oscar-leffa - check!

Tänään lievitimme opiskelutoverini kanssa kandiahdistusta ja lähdimme elokuviin. Leffana toimi Benh Zeitlinin ensimmäinen kokopitkä elokuva Beasts of the Southern Wild (2012). Ja voi minkä esikoisteoksen on herra mennyt tekemään.

Beasts of the Southern Wild kertoo 6-vuotiaan Hushpuppy-tytön (Quvenzhané Wallis) ja tämän isän (Dwight Henry) selviytymisestä Bathtub-nimisellä suoalueella eteläisen Louisianan tulvapatojen ulkopuolella. Bathtubissa elää pieni ja eloisa yhteisö täysin ilman modernin yhteiskunnan mukavuuksia. Elämä kulkee eteenpäin luonnon armoilla ja myrskyistäkin selvitään. 

Kuva

Elokuva oli mielestäni virkistävän vähäeleinen ja aidon tuntuinen. Hushpuppyn mielikuvitusolentoja lukuunottamatta, tuntui kuin olisin katsonut dokumenttia. Bathtub-"kylään" on luotu rumankaunis ja realistinen tunnelma. Näyttelijät tekevät tasaisen hyvät roolisuoritukset ja Quvenzhané Wallis Hushpuppyna on erityisen vakuuttava (tuskin kuitenkaan Oscar-pystin arvoinen suoritus). Elokuva kritisoi selvästi kulutukseen taipuvaista ja ympäristökriisejä aiheuttavaa nyky-yhteiskuntaa. Tätä se ei kuitenkaan tee liian saarnaavasti, vaan kaikki tapahtumat koetaan viattoman 6-vuotiaan silmin. Erityisplussaa mahtavasta musiikista!

Kuva
Beasts of the Southern Wild on Oscar-ehdolla seuraavissa kategorioissa:

1. Paras elokuva
2. Paras naispääosa (Quvenzhané Wallis)
3. Paras ohjaus (Benh Zeitlin)
4. Paras sovitettu käsikirjoitus (Lucy Alibar & Benh Zeitlin)

Olisin toivonut, että leffa olisi ollut ehdolla parhaasta musiikista tai äänieditoinnista, mutta eiköhän neljä ehdokkuutta ole ihan mukava saalis.


Leffaeväitä!
Ja leffa-asua!

Mukavia leffakäyntejä kaikille!

-Katja

6 kommenttia:

 1. Voih. Olisin vähän toivonut, että tytön suoritus olisi ollut jotenkin järisyttävä, mutta ehkä ihan hyväkin ettei nappaa pystiä vielä tossa iässä..Pitääpä käydä katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin odotin jotain aivan mieletöntä. Olihan suoritus ihan huippu ikään nähden, mutta kategoriassa kilpailee aika kovia naisia. :) Käy ihmeessä katsomassa, suosittelen!

   Poista
 2. Tämä kyllä kuulostaa hyvältä.
  Munkin piti käy kattoon tää eilen, mutta päätin säästää sitten myöhemmäksi ja valitsin Piin elämän. Kahden tunnin silmienpyörittelyn jälkeen totesin, että taisi olla suurin virhe ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen kuullut hieman ristiriitaista palautetta tuosta Piin elämästä. Pitää jossain vaiheessa käydä katsomassa, niin pääsen muodostaa oman mielipiteen. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei kivaa! Pitääpä vastailla noihin kysymyksiin piakkoin :)

   Poista