keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Movie Monday #74 - Voimaelokuva

Movie Monday haastaa tällä viikolla kertomaan omasta voimaelokuvastaan. Jokin hyvän mielen elokuva, jonka katsoo silloin kun mieli on maassa. Minulle tällainen elokuva on Cameron Crowen Elizabethtown (2005). Elokuva ei liity mihinkään kyseiseen hetkeen, vaan se on aina mukava katsoa, jos jokin asia masentaa, ärsyttää tai stressaa.


Orlando Bloomin näyttelemä Drew Baylor menettää työpaikkansa ja saa tähän samaan syssyyn myös kuulla isänsä kuolleen. Matkustaessaan tapaamaan sukulaisiaan Drew tapaa optimistisen lentoemännän Clairen (Kirsten Dunst). Clairen avulla Drew oppii arvostamaan elämää ja nauttimaan siitä. Kirsten Dunstin näyttelemä hahmo on kaikessa ärsyttävyydessään niin ihana, että nähdessäni elokuvan ensimmäistä kertaa halusin olla aivan kuin hän. Tämä elokuva tuo upeasti esille spontaanien tekojen arvokkuuden. Lisäksi elokuvassa on mahtavaa musiikkia.


Ehkä suurin syy siihen, miksi pidän tätä elokuvaa niin voimaannuttavana, on siitä oppimani mietelause: "If it wasn't this, it would be something else". Aina kun jokin asia stressaa, voi miettiä, että jos en murehtisi tätä asiaa, murehtisin kuitenkin jotain muuta. Aina sitä löytää jonkun asian, mikä on huonosti. Pitää vain opetella olemaan tyytyväinen.


Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka eivät sitä ole nähneet!

-Katja

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Täytyykin vuokrata tuo ensikerralla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiva jos kiinnostuit! On kyllä hyvä elokuva :)

   Poista
 2. Onko Katja sulla itellä tää? Haluaisin katsoa ja tällä kertaa oikeesti. t.äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla ja voit lainata. :)

   Poista
  2. Kiva, lainaan heti kun nähdään!

   Poista