tiistai 29. tammikuuta 2013

Tarantino ja Rölli

Sunnuntai oli melko elokuvarikas päivä. Hengailin Kinopalatsin ykkössalissa yhteensä noin neljä ja puoli tuntia. Aamupäivällä olin Rölli ja kultainen avain -elokuvan kutsuvierasensi-illassa ja illalla vuorossa oli sen sijaan kauan odotettu Django!

Kuva
Uuden Rölli-elokuvan ensi-iltaan sain kutsun viimekesäisen työharjoitteluni kautta. Oli hienoa nähdä kyseinen elokuva valmiina. Elokuva tulee siis virallisesti ensi-iltaan tämän viikon perjantaina. Luvassa on aivan uudenlainen Rölliseikkailu, joka valottaa Röllin lapsuuden ja nuoruuden tapahtumia. Suosittelen elokuvaa kaikille lapsille ja lapsenmielisille! On mahtavaa että Suomessa käytetään aikaa, lahjakkuutta ja energiaa laadukkaiden lastenelokuvien tekemiseen. 

Kuva


Ja sitten se Tarantinon uusin. Kylläpä oli upea elokuva. Mikäli leffan juonikuvio ei vielä ole tuttu, niin tässä pieni briiffi. Hammaslääkäri/palkkionmetsästäjä Dr. King Schultz (Christoph Waltz) sekä hänen ostamansa ja vapauttamansa orja Django (Jamie Foxx) harjoittavat palkkionmetsästysbisnestä. Parivaljakon suunnitelmana on pelastaa Djangon vaimo Broomhilda (Kerry Washington) ilkeän plantaasiomistajan (Leonardo DiCaprio) käsistä. Tämä juonikuvio Tarantinon käsissä, toimii. Nokkelaa dialogia, tarantinomaista väkivaltaa ja upeaa näyttelijäntyötä. Tähän päälle vielä parhaat elokuvamusiikit aikoihin, niin johan on tunnelma kohdillaan. 

Django Unchained on saanut kritiikkiä siitä, että se luo liian mustavalkoisen kuvan orjuudesta ja vääristää Yhdysvaltojen sisällissotaa edeltävää aikaa. Aihe on arka ja leffa on raaka. Django on vaikeaa katsottavaa. Elokuvaa ei kuitenkaan pidä ottaa liian vakavasti. Odottiko joku oikeasti, että Tarantino tekisi realistisen historiallisen aikalaiskuvauksen? Eihän Hitlerkään oikeasti kuollut ranskalaisessa elokuvateatterissa jenkkimiehen ammuksiin, niin kuin Kunniattomissa Paskiaisissa tapahtuu. 

Django Unchained on Oscar-ehdolla seuraavissa kategorioissa:

1. Paras elokuva
2. Paras miessivuosa (Christoph Waltz)
3. Paras kuvaus
4. Paras äänieditointi
5. Paras alkuperäinen käsikirjoitus

Näistä kategorioista liputan erityisesti Christoph Waltzin puolesta! Parhaan leffan pystiä tämä väkivaltainen elokuva tuskin saa. Parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen kategoriassa kannatan tätä leffaa ja Moonrise Kingdomia.

Sellainen leffasunnuntai minulla, toivottavasti sielläkin on katsottu hyviä elokuvia!

-Katja

2 kommenttia:

  1. Oi, mie katsoin the sleeping beauty:n vähän aikaa sitten, ja se oli yllättävän hyvä! Jollain todella hämmentävällä tasolla koska katsoessa se ei tuntunut kovin erikoiselta, mutta se pään ja ajatusten sekaisin laittamisen määrä minkä se teki... Djangon haluaisin kanssa käydä katsomassa tässä kunhan sen voi nähdä jossakin ilman näitä saksalaisten pakollisia saksaduppeja. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin imdb:stä tuon the sleeping beautyn tietoja, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja juu Django kannattaa ehdottomasti katsoa alkuperäiskielellä, sen verran vaikuttavaa dialogia siinä on! :) Kiitos kommentistasi!

      Poista