maanantai 7. tammikuuta 2013

The Ultimate Movie Night

Viime lauantaina vietimme isän ja siskon kanssa leffapäivää. Ajoin heti aamupäivällä hakemaan siskon juna-asemalta, jonka jälkeen suuntasimme isän luo. Päivän suunnitelma oli seuraava:

- Jokainen oli valinnut kolme mahdollista elokuvaa näytettäviksi. Jokaisen kolmikosta valitaan yksi elokuva, joten yhteensä katsottavana on kolme elokuvaa.
- Valinta suoritetaan niin, että jokainen saa antaa kaikille kolmikoille äänensä (myös omille leffoilleen). Se elokuva, jonka haluaa nähdä mieluiten saa kolme pistettä, kakkonen kaksi pistettä ja viimeinen yhden pisteen. Eli maksimipistemäärä leffalle on yhdeksän ja minimi kolme. Tasapelin sattuessa kolmikon valinnut saa päättää mikä katsotaan.
- Leffojen lisäksi hyvää ruokaa!
Ennen itse leffapäivää valitsin omat kolme leffaehdokastani. Se oli yllättävän haastavaa, hyviä leffoja on niin paljon! Päädyin seuraaviin elokuviin:

1. Piukat paikat - elokuva, joka osoittaa että komedia yltää aivan samalle taiteelliselle tasolle kuin vavisuttavat draamat.
2. The Social Network - ajan hermoilla oleva tulevaisuuden klassikko, joka muistetaan vielä pitkään. 
3. Kunniattomat paskiaiset - Tarantino on nero. Ja tämä mielestäni hänen nerokkain elokuvansa.

Ruokaa!!! Söimme tortilloja ja kaikenlaisia muita dipattavia pikkujuttuja.Äänestyksen tulokset! Isä oli valinnut elokuviksi Casablancan ("yksi maailman parhaista elokuvista"), Rio Bravon ("paras länkkäri") ja Komisario Palmun erehdyksen ("paras kotimainen"). Siskon valintoina olivat Saksikäsi Edward ("Johnny Depp"), Kill Bill vol. 1 ("oma lemppari Tarantinon leffoista") ja Yön ritari ("paras toimintaelokuva, jossa yksi maailman parhaista roolisuorituksista - Heath Ledger"). Suluissa olevat repliikit leffojen valitsijoiden argumentit.

Äänestys oli hyvin tiukka ja omat leffani saivat kaikki kuusi ääntä! Miten voi olla mahdollista? Valitsin katsottavaksi Tarantinon Kunniattomat Paskiaiset, on siinä vaan jotain niin upeaa. Paskiaisten lisäksi katsoimme Kill Billin ja Rio Bravon.Black Mamba hyökkää!


Rio Bravon upeita länkkärimaisemia. En ollut ennen nähnytkään Rio Bravoa, tykkäsin! Länkkäreissä on tunnelmaa.

Sellaista täällä, toivottavasti teilläkin on ollut mukavia elokuvahetkiä!

-Katja

2 kommenttia:

  1. Kivaa, tän poatauksen jälkeen päivä oli entistä makeempi! Mulle tuli sen verran huono olo noista safkoista että luulis jo oppineen. Mutta nyt nälkäisenä söisin kaiken uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Heh, voi ei. Itsehän tein samaisena iltana vielä leivät iltapalaksi. :D

      Poista