tiistai 29. tammikuuta 2013

Yksinkertaista

Olen aina pitänyt pukeutumisesta ja halunnut sen avulla jotenkin erottua massasta. Olen läpikäynyt monta eri tyyliä räphenkisestä hippityttöön. Lukiossa päälläni saattoi yhdessä asussa nähdä muun muassa vihreää, violettia ja oranssia. Huh. 

Nykyään tyylini on selkeästi hillitympi, mutta pidän vieläkin siitä että asussa on jotain erikoista ja jännittävää. Tämän takia asukriisit ovat melko yleisiä. Hairahdun myös helposti sesonkituotteisiin (vaatekaupassa työskentelyn sivuoire). Tästä esimerkkinä on viime keväänä valloillaan ollut mintunvihreä kausi. Tämä taas johtaa siihen, että vaatekaappini täyttyy tuotteista, joihin kyllästyn pian. Ei hyvä.

Eilen koin jonkinlaisen "vaateherätyksen". Minulla tuli kiire töihin ja puin äkkiä päälleni kirjaimellisesti kaapista ensimmäisenä löytyneet vaatteet. Asuni oli suurinpiirtein alla olevan kollaasin näköinen (ei asukuvia, turvaudu kollaasiin).


Ja enpä ole pitkään aikaan tuntenut oloani yhtä mukavaksi kuin tässä asussa. Yksinkertainen asu ei välttämättä ole tylsä. Enemmänkin mieleeni tulee sanat ajaton ja effortless (en keksi suomennosta tälle). Liian mietitty asukokonaisuus näyttää yleensä juuri siltä miltä se kuulostaa - liian väkinäiseltä eikä kantajansa näköiseltä.

Yksinkertaisella asulla en tarkoita jokapäiväistä farkkuhuppari-univormua. Mielessäni on enemmänkin vaivattoman oloinen look, joka on kuitenkin tyylikäs. Siihen on hyvä tähdätä. Ehkä joskus omistan täydellisen valmiin vaatekaapin, josta löytyy asu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tätä vaatekaappia voi sitten ihan luvalla välillä täydentää pienillä mintunvihreillä hairahduksilla.

Tässä muutamia inspiraatiokuvia simple but chic -asuista. Kaikki kuvat lookbook.nu-sivustolta.

-Katja

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Mulla on ollut itsellä vähän samanlaiset fiilikset, varsinkin juuri tuon "mintunvihreän hairahduksen" ansiosta (joka ei kylläkään estänyt hairahtumasta myös siiheen viininpunaiseen...) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, olen kuullut näistä mintunvihreistä ongelmista aika monilta :D Viininpunaisen onnistuin itse välttämään, mutta eiköhän sieltä joku trendi taas pian nappaa mukaansa. :)

      Poista