maanantai 11. helmikuuta 2013

Movie Monday #79 - Kuolema (Spoilerivaroitus!)

Alkuun varoitus! Postaus sisältää kriittisiä juonipaljastuksia eri elokuvista!

Movie Mondayn tämän viikon haasteessa puhutaan kuolemasta. "Mistä elokuvasta löytyy ihmisen kuolema joka todella kosketti sinua? Koit sen äärettömän surulliseksi, epäreiluksi.. vääryydeksi. Ei tämän näin pitänyt mennä!"

Päätin tehdä näistä hahmoista listan, sillä epäreiluja tapauksia on niin monia. Valinnat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä.

1. Jack Dawson / Titanic
Kuva
Titanicilla syttynyt rakkaustarina saa traagisen päätöksen, kun Jack menehtyy hyisellä merellä. Mikä ärsyttävintä, kaksikko on selvinnyt monesta eri loukusta ja sitten viimeisillä metreillä hetki ennen pelastuksen saapumista Jack vajoaa pohjaan. Ei! Pelastus oli niin lähellä.

2. Jenny Curran / Forrest Gump
Kuva
Jennyn hahmo Forrest Gump -elokuvassa on melko ärsyttävä ja itsekäs. Forrest kuitenkin rakastaa häntä, mikä on todella hellyyttävää. Lopulta Forrest saa Jennynsä takaisin, mutta tätä onnea ei kauan kestä, sillä Jenny menehtyy pitkälliseen sairauteen. Pakko vielä tähän lisätä, että Tom Hanks on aivan uskomaton näyttelijä.

3. Robbie Turner / Sovitus
Kuva
Sovitus-elokuva on hurjan surullinen, mutta samalla kaunis. James McAvoyn ja Keira Knightleyn näyttelemät rakastavaiset joutuvat toisistaan erilleen hirvittävän väärinkäsityksen takia. Lopussa annetaan katsojan uskoa, että kaikki kääntyy parhain päin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan molemmat menehtyvät toisistaan erillään ja täysin juonesta irrallisiin syihin.

4. Sebastian Valmont / Julmia aikeita
Kuva
Nyt joudun paljastamaan yhden Guilty Pleasure -elokuvani. Ryan Philippe näyttelee Julmia aikeita -elokuvassa naistenmies Sebastiania, joka rakastuu naiseen, joka hänen on vain tarkoitus saada vedonlyönnin takia sänkyyn. Ja juuri kun kaikki alkaa olla ihanaa, Sebastian jää auton alle. Kolari on ärsyttävien sattumusten summa ja tuntuu elokuvien muiden tapahtumien suhteen turhan radikaalilta. 

5. Danny Vinyard / American History X
Kuva
American History X on kammottava elokuva, jota ei todellakaan ole helppo katsoa. Loppu on erityisen järkyttävä, kun Danny menehtyy isoveljensä syliin. Voi kamalaa. Ja juuri kun kaikki on alkanut kääntyä paremmaksi. Eieieii.

Jopas oli surullinen postaus. Elokuvilla on uskomaton taito vaikuttaa tunteisiin, joten olisi sääli mikäli tällä keinolla tehtäisiin vain onnellisia loppuja. Vaikeitakin tunteita on tärkeä nähdä ja kokea.

-Katja

2 kommenttia:

  1. Tuo Dannyn kuolema on kyllä kamala, vastasin sen itsekin. Se oli aikamoinen järkytys varsinkin silloin kun sen aikoinaan näki ensimmäistä kertaa. Sitä jo odotti/toivoi onnellista loppua ja... pam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppukohtaus on kyllä aivan kauhea, se tulee niin yllättäen juuri kun alkaa luulla, että voisi tulla onnellinen loppu. Vaikkei mulla tässä erityistä järjestystä ollut, niin on tuo kyllä aika kärjessä.

      Poista