lauantai 23. helmikuuta 2013

Oscar-projektin tilanne

Voi mitä nerokkuutta ja kekseliäisyyttä aistin otsikossa. Noh, ainakin tulee postauksen sisältö heti alkuun selville, toisin kuin syvällisistä lyriikkaotsikoista. 

Elikkäs, nyt on projekti sillä tavalla mukavalla mallilla, että enää yksi parhaan elokuvan kategorian ehdokas näkemättä. Kaksi leffaa voi rastittaa siis listalta pois.


Torstaina lähdin siskoni luo kyläilemään Helsinkiin ja kävimme yhdessä katsomassa Bradley Cooperin tähdittämän Unelmien pelikirjan. Oli mukava käydä Helsingin Kinopalatsissa, alkaa Turun teatteri tulla jo pelottavan tutuksi. Pidin Unelmien pelikirjasta (on muuten huonoin leffasuomennos aikoihin) kovasti. Elokuva kertoo Pat-nimisestä miehestä, joka joutuu mielisairaalaan pahoinpideltyään vaimonsa rakastajan. Sairaalasta päästyään hän joutuu muuttamaan vanhempiensa luokse asumaan. Pat haluaa saada elämänsä raiteilleen ja vaimonsa takaisin. Yllättäen hän kuitenkin tutustuu nuoreen Tiffanyyn (Jennifer Lawrence). Tiffanylla on omat ongelmansa ja kaksikon välille muodostuu epätavallinen ystävyys. 

Unelmien pelikirja on teeskentelemätön kuvaus ongelmaisesta perheestä ja ihmissuhteista yleensä. Se ei yritä olla mitään tämän ihmeellisempää, mikä luo tarinaan aidon tunnelman. Elokuvan vahvuus on upeissa näyttelijöissä, kiinnostavissa hahmoissa sekä kieroutuneessa huumorissa.

Unelmien pelikirja on ehdolla seuraavissa Oscar-kategorioissa:

1. Paras elokuva
2. Paras miespääosa (Bradley Cooper)
3. Paras naispääosa (Jennifer Lawrence)
4. Paras miessivuosa (Robert De Niro)
5. Paras naissivuosa (Jacki Weaver)
6. Paras ohjaus (David O. Russell)
7. Paras editointi
8. Paras sovitettu käsikirjoitus

Yllättävän paljon ehdokkuuksia "romanttiselle komedialle". Robert De Nirolla voi olla mahdollisuudet Oscariin, mutta liputan edelleen vahvasti Christoph Waltzin puolesta. Jennifer Lawrence tekee uskomattoman kypsän roolisuorituksen, mutta veikkaan että palkinto menee kuitenkin toiseen osoitteeseen. Luulen että Unelmien pelikirja jää paljon ehdokkuuksia muttei voittoja -elokuvaksi.


Tänään kävin katsomassa kauan odotetun Les Misérablesin. Huh huh, mikä elokuvakokemus! 
Olen vieläkin niin ällistynyt ja haltioissani, että järkevän mielipiteen muodostaminen tuottaa hankaluuksia. Elokuva perustuu siis Victor Hugon Kurjat-romaaniin, joka sijoittuu 1800-luvun vallankumoukselliseen Ranskaan. Elokuvassa kerrotaan riipaisevia henkilötarinoita musiikin keinoin.

Elokuvan näyttelijät ja koko työryhmä tekevät aivan uskomatonta työtä. Tarinassa nähdään muun muassa Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redmayne sekä upeat lapsinäyttelijät Daniel Huttlestone ja Isabelle Allen. Musiikki on upeaa ja erityisen mahtavaa on se, että kaikki elokuvan kappaleet laulettiin livenä kuvauksissa. Kaikki näyttelijät, pienintä sivuroolia myöten, eläytyvät rooleihinsa hienosti. Mikä tarina, mikä tunnelma ja ah mikä musiikki! Ihoni oli kananlihalla lähes koko elokuvan ajan.

Les Misérables on ehdolla seuraavissa Oscar-kategorioissa:

1. Paras elokuva
2. Paras miespääosa (Hugh Jackman)
3. Paras naissivuosa (Anne Hathaway)
4. Paras puvustus
5. Paras meikkaus ja hairstyling (en keksinyt sopivaa suomennosta)
6. Paras laulu ("Suddenly")
7. Paras lavastus
8. Paras äänimiksaus

Les Misérables voisi minun puolestani voittaa vaikka nämä kaikki. Haluaisin että Django voittaisi parhaan elokuvan Oscarin, mutta koska tämä ei tule tapahtumaan, kävisi Les Misérablesin voitto oikein hyvin. Aikaisemmin sanoin että Daniel Day-Lewis tulee voittamaan parhaan miespääosan, mutta Hugh Jackman on todella potentiaalinen vastaehdokas (ja oma suosikkini). Mikäli naissivuosapysti ei mene Anne Hathawaylle, olen tooooodella yllättynyt! Oscar-akatemia rakastaa näyttelijöiden tekemiä "uhrauksia", joten Hathaway voisi voittaa, sillä hän laihdutti roolia varten kymmenen kiloa ja antoi leikata hiuksensa pois. Joo, kaikki palkinnot tälle elokuvalle!

Oscar-operaation tilanne 23.2 klo. 23.22:

- Django Unchained
- Beasts of the Southern Wild
- Zero Dark Thirty
- Rakkaus
- Piin elämä 
- Unelmien pelikirja
- Argo
- Lincoln
- Les Misérables

Jäljellä enää Argo! Sen menen katsomaan huomenna Kinokoplan näytökseen.

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti