perjantai 15. helmikuuta 2013

Three down, six to go!

Oscar-operaatio jatkuu. Eilen kävimme poikaystävän kanssa katsomassa Kathryn Bigelowin uusimman elokuvan Zero Dark Thirty (2012). Osa juhli ystävänpäivää suklaan ja kukkien kera, me menimme katsomaan Osama bin Ladenin etsinnöistä kertovaa toimintaelokuvaa. Sopii minulle!


Keskittymättä sen enempää Yhdysvaltojen ulkopoliitiikkan, terrorismiin ja elokuvan totuudenmukaisuuteen, totean että Zero Dark Thirty oli oikein kelpo toimintadraamatrilleri. Jessica Chastain on elämänsä Osama bin Ladenin etsinnälle omistaneena CIA:n agenttina loistava ja kantaa ylipitkän elokuvan hienosti loppuun asti. Kuvaaja on onnistunut luomaan elokuvaan jännittävän reality-tunnelman. 

Zero Dark Thirty on ehdolla seuraavissa Oscar-kategorioissa:

1. Paras elokuva
2. Paras naispääosa (Jessica Chastain)
3. Paras editointi
4. Paras äänieditointi
5. Paras alkuperäinen käsikirjoitus

Kummallista ettei elokuva ole ehdolla parhaasta kuvauksesta. Kannatan ehdottomasti Jessica Chastainia voittajaksi, sen verran vakuuttavaa työtä nainen teki. En tosin ole nänhyt vielä Rakkaus -elokuvaa, jonka Emmanuelle Rivalle palkintoa povataan. Editoinnin ja äänieditoinnin palkinnot voisin sallia tälle elokuvalle ilman kiukuttelua, mutta käsikirjoitus-Oscar kuuluu Moonrise Kingdomille! Parhaan elokuvan pystiä leffa ei tule saamaan, siitä olen melko varma. 

Oscar-operaation tilanne 15.2 klo. 13.35:

- Django Unchained
- Beasts of the Southern Wild
- Zero Dark Thirty
- Rakkaus
- Piin elämä 
- Unelmien pelikirja
- Argo
- Lincoln
- Les Misérables

Operaatio etenee tänä iltana Piin elämän parissa.

Kivaa perjantaita!

-Katja

2 kommenttia:

  1. Ton mäkin haluan nähdä! Vitsit kun jää Oscar-valvominen väliin... Yksi suunnitelma Helsinkiin voisi myös olla toi Unelmien pelikirja. Mutta katsotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella kyllä. :) Saattaa olla, että näen Unelmien pelikirjan ennen Helsingin reissua, mutta katsotaan. Jee pian nähdään!

      Poista