lauantai 2. maaliskuuta 2013

Brooklyn Brewery

Työpaikkani takahuoneeseen oli tänään ilmestynyt Olivia-lehti. Tauolla sitä selaillessani huomasin jutun, jossa kerrottiin Brooklynin kahviloista ja muista mukavista paikoista. Ja luonnollisesti jutussa mainittiin myös Brooklyn Brewery! 


Tämä juttu toi mieleeni viime kevään New Yorkin reissun, ja erityisesti vierailun juurikin tuossa mahtavassa panimossa. Varasimme kierroksen jo ennen reissua ja maksoimme sen Suomesta käsin. En muista tarkalleen mitä kierros maksoi, mutta olisiko ollut jossain kympin paikkeilla per naama, eli ei paha. Tarkempaa infoa kierroksesta saa täältä


Aluksi kiersimme panimon ympäri ja opas kertoi meille oluen valmistuksen eri vaiheista. Aivan hullun kokoisia nuo säiliöt, livenä vielä massivisempia. Opas oli aivan huippu ja todella asiantunteva.Kierroksen jälkeen istuimme alas kuuntelemaan tarinoita panimon syntyajoilta. Autenttinen miljöö loi mukavasti tunnelmaa "luennon" ajaksi.


Kierroksen ja historiaosuuden jälkeen vuorossa oli guided tasting! Maistoimme neljää eri olutta, oikeaoppisessa (vaaleasta tummaan) järjestyksessä tietysti. Oli upeaa maistella erilaisia oluita ja kuulla ammattilaisen kommentit niihin liittyen. Kyllä nousi arvostus hyviä oluita kohtaan tuolla reissulla. Ps. tuo juomataulun oikeassa yläkulmassa oleva Centerfold on ehdottomasti parasta olutta, mitä olen koskaan maistanut! Sitä saa ilmeisesti ainoastaan tuolta panimosta, sillä edes Brooklynin pubeista ei sitä saanut.


Maistiaskierroksen jälkeen saimme ostaa panimon infopisteestä ns. tokeneita, joiden kanssa pystyi ostamaan olutta. Baaritiskillä ei siis rahaa käytetty, vaan oluet maksettiin token-puupyörylöillä. Yksi token maksoi viisi dollaria ja sillä sai yhden oluen. Minä ja siskoni halusimme ehdottomasti maistaa Brooklynin suklaaolutta, jota varten piti ostaa kaksi tokenia. Teimme tämän sijoituksen, mutta mahtava baarimikko/kierroksen vetäjä antoi meille juoman yhdellä tokenilla! Säästin ylimääräisen kiekon kotiin ja tein siitä magneetin. 


Uuu, suklaaolutta!


Kierroksen jälkeen haimme kaupasta lisää Brooklyn Lageria ja menimme nauttimaan sitä Brooklynin sillan alle. Aika perusilta siis.


Ja arvatkaapa mitä?!? Brooklynin panimon antimia voi nauttia myös täällä kotisuomessa. Metsästin suklaaolutta pitkään ja paikansin sen Turun Mallaskukosta.Brooklyn American Alea saa melkein kaikista kaupoista, jopa minun lähikaupastani. Brooklyn Lageria (tummempaa kuin Ale) ei saa mielestäni kaupoista, mutta useimmista baareista kyllä (muun muassa Dynamosta ja Bar Edisonista). Mahtavaa että Suomessa voi jatkaa hyvän oluen parissa. Kun tänne vielä joskus rantautuisi se Centerfold. 

Voin suositella Brooklyn Brewery -kierrosta kaikille Nykiin matkustaville, se oli (Sinkkuelämää-kierroksen lisäksi) yksi omista suosikkijutuistani reissussa!

-Katja 

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus! Tuli ikävä Nykiin.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, sinne on kyllä pakko päästä uudestaan (ja sun kolmannen kerran!) :)

      Poista