torstai 14. maaliskuuta 2013

Caligaria Kirjakahvilassa

Käväisin viime viikolla Kirjakahvilassa elokuvissa. Kirjakahvilassa näytetään kevään aikana joka keskiviikko jokin kauhuelokuva, hurraa! Elokuvaa on aina myös alustamassa joku asiantunteva henkilö. 

Tohtori Caligarin kabinetti on vuonna 1920 valmistunut ekspressionistinen "kauhuelokuva", joka säväytti aikanaan erikoisilla lavasteilla ja oudohkoilla maskeerauksilla. Jälkeenpäin ajatellen nuo seikat ovat juurikin syyt, miksi elokuva toimii ja on omalla omituisella tavallaan huippuhyvä. Elokuvaa oli alustamassa mediatutkimuksen professori Jukka Sihvonen. 


Vaikka olinkin nähnyt kyseisen leffan jo aikaisemmin, lähdin silti innolla paikalle. Kirjakahvila on paikkana sympaattinen, sieltä saa mainiota teetä, leffa on hyvä ja Jukka Sihvosen alustus kiinnosti. Lisäksi olen aina hirveän iloinen kun Turussa järjestetään erilaisia leffatapahtumia. Tämänkin kauhuelokuvasarjan eteen on varmasti tehty paljon duunia ja on hienoa jos mahdollisimman moni pääsee nauttimaan työn tuloksista. 


Usein kuulee ihmisten sanovan, etteivät käy elokuvissa sen takia, koska liput ovat liian kalliita. Vaikka liputan vahvasti myös Finnkinon ja "massaleffojen" puolesta ja olen sitä mieltä, että kaikkea elokuvateatteritoimintaa on hyvä tukea, on Turussa monia muita leffamahdollisuuksia. Kinokoplan näytökset, KAVA:n kevätsarja, Turun Elokuvakerhon esitykset (joita ei vielä ole julkaistu), Kirjakahvilan lauantaileffasarja sekä monia muita yksittäisiä tapahtumia. Lisäksi tulossa on myös Suomalaisen elokuvan festivaali 10.-14.4. Näissä kaikissa edellämainituissa tapahtumissa pääsee elokuviin viidellä eurolla tai ilmaiseksi! Hurraa hurraa. 

Ps. Kirjakahvilan lauantaisarjassa näytetään nyt lauantaina 16.3 klo. 17.00 Channing Tatumin tähdittämä Magic Mike. Vähänkö harmittaa että olen töissä.


Näin tänään, sainpa taas fiilisteltyä leffajuttuja. 

Ps. en jaksanut etsiä kuvia postaukseen, joten kuvasin omia Tohtori Caligarin kabinetti-aiheisia juttuja.

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti