lauantai 23. maaliskuuta 2013

Minun syntisäkkini

Sain idean tähän postaukseen Sinin leffablogista, jossa hän esitteli leffahyllystään elokuvat,  joita ei ole vielä(kään) katsonut. Postauksen loppuun oli liitetty "syntilista" elokuvista, jotka luokitellaan yleensä must-see-filmeihin, mutta joita omalta listalta ei vielä voi ruksia yli. 

Tuntuu että aina kun keskustellaan elokuvista, kuulee ainakin kerran kommentin "etkö siis ole nähnyt sitä?!". On mielenkiintoista, miten tietyt leffat saavuttavat tällaisen must-see-aseman ja toiset taas unohdetaan samantien. Tietysti sisälläni herää pieni kyynikko, joka ei pidä tällaisesta yksinkertaistavasta arvottamisesta, mutta myönnän että minua ketuttaa jos muut puhuvat elokuvasta jota itse en ole nähnyt. Joten eiköhän anneta kriittisyyden olla ja siirrytä kuviin!

Tässä omaa syntisäkkiäni. 


Nämä elokuvat ovat sellaisia, jotka olen joskus nuorempana nähnyt ehkä kerran ja muistikuva niistä on niin hatara, että melkeinpä sama asia kun etten olisi nähnyt ollenkaan.


Breakfast Clubin olen nähnyt, mutta tuo Weird Science on täysin tuntematon. Ostin tuon boksin aamiaiskerhon takia, joten tämä ei minua hirveästi harmita. Mutta toki sen katson joskus. Wall-e sen sijaan harmittaa enkä ymmärrä miten en ole vielä katsonut sitä. Ed Wood ja The Ninth Gate kuuluvat ajanjaksoon, jolloin ostin kaikki Johnny Deppin leffat, jotka käsiini sain. Kyllä ne vielä katson. Anne Frankin päiväkirjan ostin joskus historiafiiliksissä, hyvä hankinta edelleen.


Ja sitten ne pahimmat häpeäpilkut. En ole nähnyt, ei tekosyitä.

Lopuksi vielä lisää synnintunnustuksia:

- Pelastakaa sotamies Ryan
 - 2001: Avaruusseikkailu 
- Grease
- Hyvät pahat ja rumat
- Huuliharppukostaja
- Komisario Palmun erehdys
- Linnut 
- Nosferatu
-Tanssii susien kanssa
- The Rocky Horror Picture Show
- Yksi lensi yli käenpesän
- Ihmeellinen on elämä
- Metropolis
- Ben-Hur

Löytyisi varmaan lisääkin kun oikein alkaisi pohtimaan, mutta eiköhän tässä ollut häpeää tarpeeksi tältä erää! :D

-Katja

4 kommenttia:

 1. Jos nyt jotkut elokuvat sun kannattaa syntilistalta ensihätään katsoa niin suosittelen Vertigo, Grease ja Tanssii susien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo Vertigo nyt ainakin pitää katsoa piakkoin kun se kerran dvd-hyllystä löytyy. :D Greasen haluan ehdottomasti nähdä, olen katsonut niitä musaklippejä youtubesta. Ja joooo eiköhän tuo susiklassikko pidä myös katsastaa :)

   Poista
 2. Ahahah, hyvä postaus. Ja sori Katja mut mun on pakko: SIIS ETKÖ OO DONNIE DARKOA NÄHNYT OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMG ÄKKIÄ KORJAA TÄMÄ POIS SYNTILISTALTA!!!!!:DDD Ihan yks mun lempparileffoja (Sound of Musicin lisäks xD) kautta aikain! Mulla on tuolla kyllä samoja häpeäpilkkua, äh kaikkia hyviä leffoja on vaan liikaa, mitä ei oo nähnyt tai tuu ikinä näkemäänkään! :/
  Heiii pidetään leffailta ja katotaan Käenpesä! multa löytyy se ja siitä on itelläki vuosia aikaa ku katoin ja en muista ees kovin hyvin paitsi et superhyvä oli! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, se on suuri häpeä! Ja jotenkin aina kaikki keskustelut kääntyy Donnie Darkoon, oli aihe mikä tahansa :D Pitää alkaa yhdessä kartuttamaan tätä leffasivistystä. JOOO, katsotaan Käenpäesä, hienoa että sulla on se! Hyvähyvä :)

   Poista