sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Movie Monday #84 - Elämäni asu

Movie Mondayn tämän viikon haasteessa etsitään upeita leffa-asuja. 

Kuka/ketkä ovat saaneet sinut huokaisemaan vaatekateudesta?

Vastaus tähän kysymykseen tuli mieleeni samantien, mutta pohdiskelin hetken vielä muita mahdollisia vaihtoehtoja. Mikään ei kuitenkaan ohittanut ensireaktiotani.

Kuva täältä

Yksi elokuvahistorian upeimmista asuista nähdään Audrey Hepburnin päällä elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Linjakas mekko on yksinkertaisuudessaan hätkähdyttävän kaunis ja helminauhakoristus kaula-aukon ympärillä tuo siihen persoonallisuutta. Tähän päälle vielä pitkät mustat hansikkaat, elegantti kampaus, aurinkolasit ja Audrey Hepburnin karisma, niin alkaa paketti olla kasassa.

Kuva täältä

Pidän tästä asusta myös siksi, että se ei ole pelkkä kaunis mekko. Mekko nähdään Hepburnin päällä Aamiainen Tiffanylla -elokuvan avauskohtauksessa, jossa Hepburnin näyttelemä Holly Golightly astuu ulos taksista ja katselee koruliike Tiffanyn näyteikkunoja aamiaistaan syöden. Tämä lyhyt kohtaus esittelee Hollyn hahmon täydellisesti ilman yhtäkään repliikkiä. Givenchyn upea luomus ja Hepburnin eleet riittävät. Harvoin vaatteella on näin merkittävä kerronnallinen rooli.

Tässä vielä tuo ihastuttava kohtaus. Moon Riverin soidessa taustalla on pakko todeta, että tämä on kyllä yksi elokuvahistorian onnistuneimmista avauskohtauksista.


-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti