sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Movie Monday#85 - Paras kotimainen

Olen näköjään ottanut perinteeksi tehdä nämä Movie Monday-haasteet vasta sunnuntaina. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, niinhän se meni.

Tällä viikolla haasteessa etsitään parhaita kotimaisia elokuvia. Tälläkin kertaa vastaus tuli mieleeni aika nopeasti, mutta ilmeisesti sitä piti sulatella kokonainen viikko. Tiedän että vastaukseni ei vastaa yleisiä mielipiteitä komisaario palmusta ja kumppaneista, mutta minkäs teet. Katson valitettavan vähän kotimaisia elokuvia, joten en ole tällä saralla mikään asiantuntija. 


Mutta suosikkiini. Kyseessä on Dome Karukosken vuonna 2005 ohjaama Tyttö, sinä olet tähti. Elokuva kertoo rakkaustarinan hip hop-DJ:n ja "täydellisen porvaritytön" välillä. Sune (Samuli Vauramo) on omaa tietään kulkeva muusikko ja Nelli (Pamela Tola) laulajanurasta haaveileva täydellisen perheen tytär. Kaksikon tiet kohtaavat kun Sune lupaa auttaa Nelliä tekemään singlen levy-yhtiöitä varten. Ja kappas vain, kaksikon välit syvenevät ja he joutuvat kohtaamaan omien tunteidensa lisäksi läheisten ennakkoluulot ja epäilyt.


Kyseessä on perinteinen ja ennalta-arvattava rakkauskomedia, mutta silti niin mahtava. Samuli Vauramon ja Pamela Tolan välillä on aitoa kemiaa, joka kantaa läpi elokuvan. Lisäksi pidän elokuvan huumorista ja musiikit tietysti miellyttävät sisäistä hiphop-tyttöä. Sivurooleissa nähdään huipputyyppejä, erityisesti Joonas Saartamo ja Eero Milonoff loistavat Sunen bändikavereina. Elokuvan tarina luodaan melko yksinkertaisin elementein, huumoria, kepeyttä, romantiikkaa ja musiikkia. Kun tarina on hyvä, ei turhia kikkailuja tarvita. 


Tärkeintä elokuvassa on kuitenkin se, että siitä tulee hyvä mieli. Kenestäkään ei tehdä pahaa ihmistä, vaan yleinen hyvä tunnelma läpäisee koko elokuvan. Ja tietysti elokuvassa kuullaan naispuolisten katsojien sydämet sulattava repliikki "mä tykkään sust niin paljon et siin ei oo mitään järkee".

Pitää alkaa katsoa enemmän kotimaisia elokuvia, onhan se häpeällistä kuinka vähän niitä on nähnyt. 

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti