tiistai 26. maaliskuuta 2013

Viikon 12 uutuus - Miss Farkku-Suomi

Puhuin tässä postauksessa aikeistani katsoa joka viikko yksi uusi elokuva. Tottakai raportoin näistä myös tänne blogin puolelle. Viime viikon ennennäkemättömänä leffana toimi Matti Kinnusen ohjaama ja Kauko Röyhkän romaaniin perustuva Miss Farkku-Suomi (2012). 

Leffa näytettiin Kinokoplan sunnuntainäytöksessä Logomossa ja paikalla oli itse Kauko Röyhkä haastateltavana! Haastattelu antoi kivan pohjan leffalle, itse tarina kun itselle oli täysin tuntematon. 

Kuva täältä

Miss Farkku-Suomi sijoittuu 1970-luvun Ouluun, jossa 17-vuotias Välde (Mikko Neuvonen) on rakastunut Pikeen (Sanni Kurkisuo) ja haluaa Lou Reedin kaltaiseksi rokkitähdeksi. Sattuman kautta Välde pääsee mukaan bändikuvioihin ja Pikestä tulee uusi Miss Farkku-Suomi. Elokuvasta löytyy nuoren miehen kasvukertomus, rokkaavaa musiikkia sekä suuri rakkaustarina. 

Kuva täältä

Olin pitkästä aikaa näin positiivisesti yllättynyt kotimaisesta nuorisoelokuvasta. Miss Farkku-Suomen tunnelma oli välitön ja aito. Jussi-palkinnon pokannut puvustus oli aivan huippuluokkaa ja musiikit rokkasi. Näyttelijät tekivät työnsä ammattimaisella otteella, eivätkä yrittäneet liikaa. Elokuvasta löytyi oikeasti hauskoja kohtauksia ja hahmoihin pystyi samastumaan. Välden kaikkitietävä asenne alkoi joissain kohdissa ärsyttää, mutta pidemmän päälle se vain sopi hahmolle. Hyvää kotimaista elokuvaa, hurraa!

Erityisplussaa lestadiolaisveljeksille, joiden kanssa Välde jakoi omia ajatuksiaan. Huippuroolisuoritukset!

Kuva täältä

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti