maanantai 8. huhtikuuta 2013

Movie Monday #86 - Aina vaan hyvä

Haa, vastaan Movie Monday-haasteeseen maanantaina! No okeei, tämä on edellisen viikon haaste, ei nyt sentään ihan hurjiksi ruveta.

Viime viikolla siis Movie Monday tiedusteli, mikä on sellainen elokuva, jonka on nähnyt lapsena ja joka on edelleen vuosien jälkeen yhtä hyvä.


Kysymys on sinänsä ristiriitainen, sillä en usko että lapsuuden fanituskohteita pystyy ikinä aikuisiällä katsomaan täysin objektiivisin silmin. Niissä tulee aina olemaan tietynlainen nostalgia-efekti, joka tekee niistä huippuleffoja, vaikkei ne sitä välttämättä ole. Ylläolevassa kuvassa näkyy elokuvia, joita itse olen fanittanut lapsena/teininä, ja jotka olen nänhyt häpeällisen moneen kertaan. Nämä leffat tulevat aina olemaan hyviä, ei niinkään perinteisen tähtiasteikon mittapuulla, vaan henkilökohtaisemmalla tasolla. 

Mutta nostalgiafiilistely sikseen. Yritin mahdollisimman puolueettomasti valita elokuvan, josta olen tykännyt nuorempana, ja jota voisin vilpittömästi kehua, mikäli olisin nähnyt sen ensimmäistä kertaa vasta nyt. 

Voittajia oli kaksi. James Mangoldin Vuosi Nuoruudestani (Girl, Interrupted 1999) ja Roger Michellin Notting Hill (1999). Hauska sattuma että kyseiset elokuvat ovat ilmestyneet samana vuonna. Itse olen tuolloin ollut 8-vuotias, hahhah.


Näitä leffoja hehkutan yhä. Vuosi Nuoruudestani on tositapahtumiin perustuva tarina mielisairaalaan joutuvasta Susanna Kaysenista ja Notting Hillissä sen sijaan nähdään kuuluisan filmitähden ja lontoolaisen kirjakauppiaan rakkaustarina. Molemmat leffat saattaisivat jopa päästä omaan top10-listaani. No, ainakin top20-listaan satavarmasti!

Loppuun hauska poiminta eilisen lehdestä. Muutkin tykkää Notting Hillistä!


-Katja

4 kommenttia:

 1. Hei tyttäreni!
  Katsoin eilen vitoselta ton Notting Hillin alusta loppuun. On se vaan niin tosi hyvä aina vaan!!!
  Tuo samalla muistot mieleen meidän Portobello Road matkoista...
  t. äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä, voi katsoa aina vain uudestaan! Ja joo, Portobello Roadille takaisin :)

   Poista
 2. OMG Katja onks sulla Matilda? Se oli ihan mun suosikki pienenä ja katoin sen tsiljoona kertaa! Voidaanko kattoo se yhes joku kerta?

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, löysin sen muistaakseni joskus Heathrown lentokentän jostain pikkuliikkeestä :D Ja jooo, katsotaan! Ilmottele vain kun oot tänne päin suuntaamassa! :)

   Poista