maanantai 27. toukokuuta 2013

Pizzaa, viiniä ja elokuva

Viime viikon torstai sisälsi kahvittelua, pizzan valmistusta, leffan katselua ja mukavaa jutustelua ystävän kanssa. Kelpo torstai, näitä ehdottomasti lisää!

Alkuun vilkaisu tuon päivän asuun.

Aika yksinkertaisella linjalla mentiin, tykkäilin. Kånken ja Converset tekee kesän!


Pizzassa oli mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, pestoa ja rucolaa. Ei raastettu juustoa päälle ja toimi aivan mainiosti ilman, jopa paremmin! Taikina kohosi yllättäviin mittasuhteisiin ja yhtäkkiä meillä olikin kaksi pizzaa. Söin tätä pizzaa töissä vielä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Eikä alkanut kyllästyttää, huippupizza!


Ystäväni ihanaa kotia.


Ruokajuomana punaviiniä, namnam.


Leffaa valikoitiin netin elokuvapalvelun välityksellä. Olen edelleen videovuokraamoiden innokas puolestapuhuja, mutta kävihän tuokin näppärästi. Leffaksi valikoitui Gabriele Muccinon ohjaama Rakkauden pelikenttä (Playing for Keeps, 2012). Elokuvan näyttelijäkaarti oli huippuluokkaa, mukana olivat sellaiset tyypit kuin Gerard Butler, Jessica Biel, Dennis Quaid, Uma Thurman sekä Catherine Zeta-Jones. Pakko sanoa että yllättävän tasokas ensemble näinkin kevyeen komediaan.

Rakkauden pelikenttä kertoo entisestä jalkapallotähdestä George Dryerista (Butler), joka rupeaa valmentamaan poikansa jalkapallojoukkuetta saadakseen elämänsä raiteilleen ja välit kuntoon ex-vaimonsa (Biel) ja poikansa kanssa. Valmennuksen ohella George saa myös innokkaat "soccer momit" kimppuunsa eikä ihmissuhdekiemuroilta vältytä.Elokuva oli leppoisa ja hyväntuulinen ja sen jälkeen tuli hyvä fiilis. Elokuvan tarina oli kuitenkin hieman poukkoileva, tuntui ettei työryhmä ole osannut päättää haluavatko he tehdä futisäitejä ironisoivan komedian vai isän ja pojan kasvutarinan. Leffassa on aineksia molempiin, mutta fokus häviää sekavaan rakenteeseen. Futisäitihahmot tuntuivat juonesta irrallisilta ja heidät linkitettiin tarinaan melko heppoisin perustein. Pidän kovasti jalkapalloleffoista (esim. Parempi kuin Beckham ja FC Venus) ja odotin että tässä leffassa käsiteltäisi enemmän Georgen valmennusprosessia ja sitä miten entisestä jalkapallosuperstarasta muotoutuu hyvä valmentaja. Tällaista ei nähty, yhyy. Elokuvalla on kaikki lähtökohdat mallillaan (ja huippunäyttelijät remmissä), mutta tarina kulkee takerrellen eteenpäin ja loppuratkaisu oikaistaan pakettiin melko teennäisesti. 

Kaikenkaikkiaan kuitenkin mukavaa katsottavaa, kyllähän sitä Gerard Butleria katselee (ja kuuntelee!) missä leffassa tahansa. 

Pakko tähän loppuun vielä linkittää ihan huippuvideo Dennis Quaidista. Videossa nähdään Quaid suorittamassa Ellen DeGeneresin antamaa piilokameratehtävää. Jollette ole nähneet, katsokaa ihmeessä! Jos pystytte olemaan nauramatta, saatte pokaalin.


Ihanaa viikon alkua, syökäähän hyvin ja katselkaa leffoja!

-Katja

1 kommentti:

  1. http://foreverlittlegirl.blogspot.fi/

    Tuolta löytyis sinulle pieni tunnustus toivottavasti laitat eteenpäin :)

    Vähä erilaista tunnustusta

    VastaaPoista