perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesällä voi lukea kirjoja!

Harmittelimme ystäväni kanssa sitä, miten tuntuu ettei koskaan ole aikaa lukea kirjoja. Opiskellessa olisi luettava tenttikirjoja jatkuvalla syötöllä ja oikean romaanin lukemisesta tulee huono omatunto. Tämä on tietenkin melko vääristynyttä, sillä television katsomiseen ja koneella istumiseen tuntuu aina kuitenkin riittävän aikaa. Jostain kumman syystä sitä ajattelee, että jos jotain aikoo lukea, niin eikö sen pitäisi olla jotain hyödyllistä. Kummallista.

Nyt on kuitenkin kesä, otollinen aika kirjojen lukemiseen. Näen itseni jo kirja kourassa mökin laiturilla, rannalla ja puistossa. Saatan olla raivostuttavan kalenterikeskeisen suorittamisyhteiskunnan kasvatti, mutta pidän todella paljon erilaisista listoista. Rakastan sitä tunnetta kun saa vetää to-do-listalta yhden kohdan yli. Tiedän, tämä on huolestuttavaa, mutta sopii minulle. Päätimme ystäväni kanssa tehdä listan kirjoista, jotka haluaisimme/aiomme lukea kesän aikana. Listoihin tuli kymmenen kirjaa. 


Oma kesäkirjalistani näyttää tältä:

1. Alexandre Dumas - Three Musketeers
2. Stephen King - Carrie
3. Sofi Oksanen - Kun kyyhkyset katosivat
4. Mark Twain - The Adventures of Huckleberry Finn
5. Tracy Chevalier - Tyttö ja helmikorvakoru
6. Jonathan Swift - Gulliverin matkat
7. J. D. Salinger - Sieppari ruispellossa
8. Khaled Hossein - Tuhat loistavaa aurinkoa
9. Gabriel García Márquez - Sadan vuoden yksinäisyys
10. Paulo Coelho - Alkemisti

Osa kirjoista minulla onkin jo itselläni ja osan saan lainaan kavereilta, perheeltä tai kirjastosta. En osaa päättää mistä aloittaa, minua kiinnostavat nuo kaikki niin kovasti!

Mutta. Ennen kuin pääsen uppoutumaan romaanien maailmaan, on selätettävä alla olevat kumppanit aka kesätentti. Ps. jos kurssin nimi on kansainvälinen järjestelmä, miksi tentittävät teokset käsittelevät vain Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa? Afrikka, Etelä-Amerikka ja Aasia sivuutetaan sen sijaan täysin. Sisäinen kriitikkoni herää.


Kirjojen lisäksi myös lehdet ovat mainioita! Katsokaas mitä silmäniloa tänään tipahti postiluukustani!


Oletteko te lukenut listani kirjoja? Mitä olitte mieltä? Saa myös antaa uusia kirjavinkkejä. :)

-Katja

2 kommenttia:

  1. Hetki sitten luettu Huckleberry eikä Alkemististakaan hirveän pitkä aika. Just toissa päivänä mietiskelin, että Salingerin klassikko pitäis taas lukasta. Täl hetkel kesken Sormusten herra. Se on luettu jo varmaan kuus kertaa mutta viime kerrasta silti jo useampi vuosi. Tän jälkeen ois tarkotus tutustuu Kultahattuun. Leffa kiinnostais nähdä, mut jostain syystä ei oo ikinä tullu luettuu kyseistä teosta (kritiikkiä Klassikon äidinkielen opetukselle, en kyllä muista oisko sitä jollain kurssilla voinu lukea..) Näillä mennään, lukemiseen ei vaan jostain syystä tosiaan tunnu löytyvän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kultahatun haluun itsekin lukea! Mä olen kerran aloittanut Sormusten herran, mutta jäi kesken, kun alkoi tuntua puuduttavalta :D Pitää kyllä joskus yrittää uudestaan, onhan siinä aikamoinen aukko sivistyksessä. Harmittaa kun opiskelun ohella ei tuu luettua, varsinkin kun nuorempana luki niin paljon. Pitää vaan laittaa telkkari ja tietokone kiinni ja ottaa kirja käteen! :)

      Poista