perjantai 14. kesäkuuta 2013

Nostalgialeffa - Salaisuus pinnan alla

Nyt on saatu viimeinen tentti alta pois, joten voi jälleen keskittyä kivempiin asioihin - kuten leffoihin! Katsottiin ystäväni kanssa jokunen aika sitten kirpparilta löytynyt Salaisuus pinnan alla. Kyseessä oli todellinen nostalgiapläjäys, sillä minulla on ollut kyseinen leffa vhs:nä (on varmaan vieläkin jossain lapsuudenkodin komeroissa) ja muutamaan otteeseen tuli se nuorempana katsottua. Ajattelin että olisi hauska silloin tällöin "arvostella" tällaisia lapsuuden suosikkeja tänne blogin puolelle ja tarkastella miten fiilikset niistä ovat muuttuneet.

Kuva täältä

Salaisuus pinnan alla (What Lies Beneath, 2000) on Robert Zemeckisin ohjaama trilleri, jossa seikkailevat Tri. Norman Spencer (Harrison Ford) ja hänen vaimonsa Claire (Michelle Pfeiffer). Pariskunnan tytär lähtee collegeen, mies viettää kaiken aikansa labrassaan ja vaimo jää yksin uuteen (ja massiiviseen) kotiin. Pian alkaa kuulua outoja ääniä ja mystisyydet alkavat. Claire ei luultavasti olekaan talossa aivan yksin, spookyyy.

Kuva täältä

Pidän kovasti elokuvan tarinasta, vaikka se onkin melko perinteinen. Menneisyys vainoaa ahdistunutta kotirouvaa selvähän se. Pelon elementtinä on vesi ja karmivat tapahtumat kulminoituvat kylpyammeeseen. Mukavan selkeää, niin sen kauhuleffoissa kuuluukin olla. Tällä katsomiskerralla minua alkoivat hieman ärsyttää jatkuvat ovien aukeilut ja oudot äänet. Elokuvasta olisi pystynyt leikkaamaan aika monta minuuttia Pfeifferin ihmettelevää naamaa pois. Vähempikin riittäisi. Elokuvassa olisi myös voinut olla hieman enemmän komiikkaa, siihen on nimittäin aineksia. Kohtaus jossa Claire hankkii ystävänsä kanssa spiritismilaudan, on erinomainen. Mielestäni koomiset piirteet sopivat kauhuelokuviin, ei koko ajan tarvitse olla niin jännittävää.

Elokuva oli edelleen hyvä, joskin ei niin hyvä kuin olin fiilistellyt. Nostalgia effect not so strong in this one. 

Onko kukaan nähnyt tätä leffaa, tykkäättekö?

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti