keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kirpputorilöytöjä

Vietän tällä hetkellä kesälomaa (kyllä vaan palkallista) ja olen ehtinyt käydä muutamaankin otteeseen kirppareilla. Tällä hetkellä on myös oma koju pystyssä, linkkikirppiksellä hylly 176, turkulaiset käykää tyhjentämässä! 

Tässä muutamia kesälomalöytöjä. 


Kirjoja kirjoja! En voi ymmärtää ihmisiä, jotka myyvät pois upeita klassikkoteoksia. Kirppareilta löytää vaikka mitä aarteita ihan pilkkahintaan. Se tosin vaatii kärsivällisyyttä, tarkkaa silmää ja niskalihaksia.


Olen nähnyt tästä kirjasta tehdyn elokuvaversion, jota tähdittävät Keira Knightley ja James McAvoy. Elokuva on upea ja uskon kirjan yltävän helposti leffan tasolle.


Tämä ei itse asiassa ole kirpparilöytö, vaan tilattu ihan kirjakaupasta. Tilasin sen Helsingin Akateemisesta tänne Turkuun ja eilen se vihdoin saapui. Olen lukenut tämän kerran aikaisemmin pari vuotta sitten ja siitä saakka halunnut itselleni. Upea upea kirja. Lukekaa kaikki. Voisin myöhemmin postata tästä oman arvostelun.


Hyväkuntoinen kovakantinen leffakirja hurraa! Näytti siltä ettei tätä ollut edes avattu, eli täysin uudenveroisessa kunnossa. Ja vain kolme euroa! Minulla on leffahistoriaa käsitteleviä kirjoja entuudestaan, mutta tässä oli taikalyhdyistä uuden aallon elokuviin-historiikin lisäksi myös matskua esim animaatioelokuvasta, Euroopan ja jenkkilän ulkopuolisista leffoista ja nykyelokuvasta. Vaikuttaa laadukkaalta paketilta.


Joku myi tämän kirjan hintaan 1,50€. Outo tyyppi, mutta hyvä niin. En tunne tätä kirjaa kovin hyvin, minulle tulee siitä mieleen ainoastaan lukupiiri-leffat, sillä niissä luetaan aina tätä kirjaa. Varsin vaikuttava tämän on siis oltava.


Saatoin ehkä hieman kiljahtaa kun löysin tämän leffan eräästä kirpparikojusta. Olen jo pitkään etsinyt tätä aleleffahyllyistä, mutta ei ole tärpännyt. Ja nyt sitten kirpparilta löytyi, aivan mahtavaa. Levy oli hyväkuntoinen ja hintaa oli kolme euroa. Myyty.


Vaatesaldo jäi näihin pallohousuihin. Kuvaa oli vaikea ottaa, mutta ehkä nämä näkyvät myöhemmin asukuvissa. 


Minulla on lievä lasipulloaddiktio ja olisin voinut tuoda kirpparilta kotiin varmaan miljoona erikokoista ja väristä pulloa. Nyt ostin ainoastaan nämä kaksi lasista säilytyspurkkia.

Kivoja kirpparihetkiä, toivottavasti teette hyviä löytöjä!

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti