keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kesäkino Engel

Olin viime viikonlopun Helsingissä ja voi pojat kylläpä reissusta riittää kerrottavaa (=kuvia). Aluksi aion kertoa teille perjantai-illan elokuvaelämyksestä, eli Kesäkino Engelistä. 

Illan hämärtyessä lähdimme ratikalla kohti keskustaa. Päällä oli mukavat farkut, lämmin löllöneule, pääkallohuivi ja siskolta lainaan saatu Michael Korsin laukku! Aika luksusfiilis oli kun tuota laukkua "raahasi" ympäriinsä. Engelin kesäkino on ollut toiminnassa koko kesän ja loppuu itse asiassa tällä viikolla (itse leffateatteri kuitenkin toimii vuoden ympäri). Olin iloinen, että ehdimme käydä tuolla leffassa, sillä ulkoilmaelokuvat ovat yksi suosikkijutuistani. Viilenevä ilta, lasillinen punaviiniä, pehmeä viltti ja ruudun täydeltä elokuvailoa. What's not to like?


Kinossa näytettiin tällä kertaa Robert Guédiguianin elokuva Kilimanjaron lumet (Les neiges du Kilimandjaro, 2011). Miten oivallista että viikonloppuun osui ranskalainen elokuva, lisäsi etelä-eurooppalaista tunnelmaa entisestään. Elokuva kertoo ammattiyhdistystyötä tehneestä miehestä ja tämän vaimosta, jotka ryöstetään yllättäen omassa kodissaan. Tämä rikos saa aikaan tapahtumaketjun, jossa jokainen joutuu pohtimaan tekojaan ja omaa asemaansa työläisyhteiskunnassa. Elokuva on täynnä sydämellisyyttä ja hyvyyttä, ja se osoittaa sen miten ilkeiden tapahtumien yläpuolella vallitseva ihmisyys ja empatia korjaavat tehtyjä virheitä. Ihanaa hyvänmielen elokuvaa, ilman hömppäviboja.


Tarjolla oli kaikennäköisiä herkkuja, mutta me otimme siskoni kanssa tyyliin sopien punaviinilasilliset. Nuo ylähyllyllä olevat isohkot macaronsit houkuttelivat kyllä myös. 


Elokuva näytettiin Engelin sisäpihalla. Paikalla oli paljon porukkaa, mutta tilaa ei kuitenkaan ollut ängetty ihan täyteen. Mukavaa että pihalla oli säilytetty intiimi ja jopa romanttinen tunnelma.Lakanoiden välistä näki iltataivaan, ihanaa. Kun elokuva alkoi pyöriä, tuntui kuin olisin matkannut johonkin Ranskan pieneen kaupunkiin. Tunnelma oli täysin erilainen kuin perusleffateatterissa. Ulkoilmaelokuvissa on jotain taianomaista, mitä on vaikea selittää.

Turkulaiset voivat kokea ulkoilmaleffaa huomenna torstaina Kirjakahvilan pihalla ja helsinkiläiset tämän viikon loppuun asti tunnelmallisessa Engelissä!


-Katja

2 kommenttia:

  1. Oli kivaa <3 Seuraavaksi Orioniin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Sinne seuraavaksi, ei kyllä tekeminen koskaan lopu siellä pääkaupungissa :)

      Poista