sunnuntai 18. elokuuta 2013

Nostalgialeffa - Pinnan alla

Otetaan jälleen käsittelyyn eräs nuoruuteni nostalgialeffa. Aiemmin pohdiskelin samaisen kategorian leffaa tässä postauksessa. Tällä kertaa nostalgialeffana toimii John Stockwellin ohjaama Pinnan alla (Into the blue) vuodelta 2005. Leffa saattaa olla aika tuntematon monelle, kyseessä on siis Bahaman maisemissa kuvattu sukellustrilleri, jossa Paul Walker ja Jessica Alba metsästävät aarteita meren pohjasta. En itsekään oikein muista miten olen kyseisen leffan bongannut, luulen että ostin sen joskus Dark Angelin aiheuttamassa Jessica Alba-hurmiossa. Ennen kuin katsoin leffan uudestaan eilen, mielikuvissani oli vauhdikkuutta, jännittäviä hetkiä, hyvää musiikkia ja yllättäviä juonenkäänteitä. Hah, minkä illuusion olin luonut päähäni. Pinnan alla on todella huono elokuva. 


Elokuva kertoo siis kahdesta vapaa-ajan sukeltajasta (Walker & Alba), jotka luulevat löytäneensä meren pohjasta kultaa pullollaan olevan merirosvohylyn. Luvassa ei kuitenkaan ole asiallista merirosvomeininkiä Arkajalkojen tyyliin, vaan kehiin hyppäävät huumerikolliset, tiikerihait ja ihmissuhdekoukerot. Tarina on rikkonainen ja juonen käännekohdat enemmänkin hämmentävät kuin yllättävät. Leffa hyppii jatkuvasti sivuraiteille ja useat kohtaukset ovat pelkästään merkityksetöntä sukeltelua kera paljaan pinnan. Leffassa yritetään hakea rakkaus on tärkeämpää kuin aarre-tematiikkaa, mutta pinnallinen action vesittää kaikki yritykset. Myöskään leffan pahikset eivät herätä katsojassa minkäänlaista karmivuutta.


Miten olen joskus voinut tykätä tästä elokuvasta? Nostalgialeffat ovat erikoisia tapauksia. Noh, ettei mene täydeksi mollamiseksi, onhan tässä leffassa upeita maisemia ja hienoja sukelluskuvauksia. Lisäksi Jessica Alba potkii äijiä naamaan, mikä on aina siistiä. 

Onko joku muu nähnyt tämän leffan, löytyykö mielipiteitä?

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti