torstai 19. syyskuuta 2013

TV Thursday #1 - Tämän hetken top 5


Elokuva- ja tv-blogosfääriin on tullut uusi upea blogi, nimittäin TV Thursday! Blogissa julkaistaan aina joka torstai jokin televisioon liittyvä haaste, johon sitten halukkaat kanssabloggaajat vastaavat. Toimii siis samalla periaatteella kuin Movie Monday, mutta teemana on leffojen sijaan televisio. Huippua!


TV Thursdayn ensimmäisessä haasteessa haetaan lempparitelkkariohjelmien topvitoslistaa. Tämä osoittautui todella vaikeaksi valinnaksi, sillä olen 22 vuoden aikana ehtinyt seurata jos minkälaista sarjaa. Päätin listata tähän haasteeseen nimenomaan ne tämän hetken suosikit, joita olen lähiaikoina fiilistellyt. Listasta jää pois siis monia ikivihreitä sarjoja, kuten Sinkkuelämää ja Frendit, jotka kuitenkin tulevat aina olemaan suosikkilistan kärjessä. 

Tässä listani.

5. The Voice Kids

Kuva täältä

Veikkaisin että tämä on varmaankin aika häpeällinen suosikkiohjelma. Mutta väliäkös tuolla, minä olen aivan koukussa. Olen katsonut jokaisen tähän mennessä tulleen jakson ja yllätyn aina yhtä paljon siitä, miten taitavia lapsilaulajia Suomesta löytyy.

The Voice Kids on jatkoa menestyneelle The Voice of Finland -formaatille. Tykkään tästä formaatista paljon enemmän kuin Idolsista, sillä kaikki laulajat ovat hyviä, eikä tarvitse myötähäpeissään kuunnella epävireistä kiekumista. The Voice Kids etenee vauhdikkaasti eteenpäin, eikä jaksoissa ole turhia toistoja ja ylimääräisiä spiikkejä. Esiintyjä esiintyjän perään, ei siinä muuta tarvita. Pakko myös hehkuttaa sitä, miten makeita maisemia sarjassa näkyy, hyvä Turku ja Logomo! 

4. Dark Angel

Kuva täältä
James Cameronin luoma Dark Angel on jo vanha sarja (2000-2002), mutta olen lähiaikoina fiilistellyt sitä ja katsellut jaksoja dvd-boksilta. Sarjaa tehtiin vain kaksi tuotantokautta, mikä on mielestäni yksi televisiohistorian suurimmista virheistä. 

Dark Angel sijoittuu vuoden 2019 Seattleen, jossa hallituksen parantelema geenimanipuloitu Max Guevara yrittää elää normaalia ihmiselämää laman sortamassa yhteiskunnassa. Max on paennut 9-vuotiaana hallituksen tiloista, jossa hänestä ja muista hänen kaltaisistaan kasvatettiin supersotilaita. Sarjassa Max pakenee luojiltaan ja taistelee yhdessä cyber-toimittaja Loganin kanssa korruptoitunutta hallintoa vastaan. Dark Angelissa on asennetta, jota ei monesta sarjasta löydy. Sarja ei mässäile turhalla väkivallalla, vaan kaikki tehdään tyylikkäästi. Tarina on älykäs, mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton. Kaikin puolin toimiva paketti.


3. Huippumalli haussa

Kuva täältä
Menee ehkä samaan guilty pleasure-kategoriaan Voice Kidsin kanssa, mutta mitäpä sitä vääristelemään listaa. Huippumalli haussa-ohjelmaa olen katsonut siitä lähtien kun sitä on näytetty Suomessa, eli noin 12-vuotiaasta. Tällä ohjelmalla on todennäköisesti nostalgiavibojen luoma suojakilpi, joka estää minua näkemästä sarjan ärsyttäviä puolia. Parhaillaan Nelosella pyörii All Star-kausi, mikä onkin erityisen mukava, sillä muistan kaikki kilpailijat edellisiltä kausilta. Okei, pelottavaa.

Huippiksessa Tyra Banks etsii (yhä uudelleen) uutta huippumallia amerikanmaalta. Sarjassa on kilpailuja, muotinäytöksiä, kuvauksia, pudotuksia ja muuta mukavaa. Nykyään mielestäni näytetään liikaa kilpailijoiden välisiä kissatappeluja, mutta silloin voi aina käydä vaikka hakemassa lisää teetä. Ohjelma on viihdyttävä, täydellistä aivot narikkaan-meininkiä.


2. Twin Peaks

Kuva täältä
Löytyypä listalta hömppäsarjojen lisäksi myös kulttikamaa, eli David Lynchin ja Mark Frostin luoma Twin Peaks. Olemme ystäväni kanssa alkaneet katsomaan Twin Peaksia alusta asti, sillä molemmilta on mennyt hieman ohi mitä sarjassa oikein tapahtui. Tässä postauksessa lisää aiheesta. Olemme nyt katsoneet neljä jaksoa ja olen aivan koukussa. Mitä jännitystä, mitä tunnelmaa, mitä flanellipaitoja!

Twin Peaks lähtee liikkeelle, kun pikkukaupungin suosikkityttö Laura Palmer löytyy murhattuna. Erikoisagentti Dale Cooper saapuu Twin Peaksiin selvittämään murhaa ja pikkuhiljaa alkaa aueta valheiden ja juonittelujen vyyhti. Twin Peaks on oma pieni maailmansa, jossa jokaisella asukkaalla on tärkeä rooli kokonaisuuden muodostumisessa.  1. How I Met Your Mother

Kuva täältä
Listan ensimmäistä sarjaa ei tarvinnut miettiä hetkeäkään. Tämän hetken ehdoton suosikkini on nerokas How I Met Your Mother, eli Himym näin helpommin sanottuna. Ei käytetä fiilikset pilaavaa suomennosta "Ensisilmäyksellä". Himym on itselleni suhteellisen tuore löytö, kiitos ihana Fox, kun näytät ohjelmaa päivittäin. Olen aivan totaalisen koukussa.

How I Met Your Mother alkaa siitä kun Ted päättää kertoa lapsilleen tarinan siitä kuinka tapasi näiden äidin. Tarina on suhteellisen pitkä ja poikkeaa useasti sivuraiteille valottaen myös Tedin ystävien elämää. Koko sarja on siis takaumaa, mikä on nerokas ratkaisu, mutta ei juonen kannalta erityisen oleellinen. Mikä sen sijaan on oleellista, ovat sarjan upeat, nerokkaat ja hulvattomat hahmot. Ted, Barney, Robin, Lily ja Marshall muodostavat kaveriporukan, joka vetää vertoja jopa Frendien tyypeille. Komiikka on nerokasta ja kaikki näkemäni jaksot ovat olleet yhtä herkullisia. Mainitsinko jo että tämä sarja on nerokas?

Siinäpä suosikkejani, onko joukossa teidän lemppareja?
-Katja 

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heh mietin sitä, mutta ajattelin sen menevän Sinkkisten ja Frendien kanssa sinne ikivihreiden joukkoon :D On muuten jännät jaksot meneillään!

      Poista
  2. niin, totta kyllä, sinnehän se sopii ! :D ja jännää on !

    VastaaPoista