sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Elämäni ensimmäinen sosekeitto

Kaksi viikkoa lihatonta lokakuuta takana ja nyt olen vihdoin tehnyt itse sosekeittoa. Sain toukokuussa syntymäpäivälahjaksi blenderin ja siitä asti suunnitteilla on ollut erilaiset kasvissosekeitot. Nyt vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa suunnitelmat, mutta itse kokkausprosessi sen sijaan ei mennyt aivan niin kuin Strömsössä.

Löysin puhelimeni Kotikokki-sovelluksesta herkullisen kuuloisen reseptin kookos-bataattisosekeitosta. Resepti löytyy täältä. Ensimmäinen ongelma tuli vastaan ruokakaupassa: "Missä ihmeessä Citymarketissa on kookosmaito?" Kiertelin kaupassa varmaan 15 minuuttia etsien tuota mysteeriainesosaa. Uusavuttomuuden huipun saavutin, kun googletin älypuhelimellani kookosmaidon sijaintia keskellä ruuhkaista supermarkettia. Henkilökuntaa ei näkynyt missään, eikä myöskään sitä kookosmaitoa. Turhauduin ja hain ihan vain ruokakermaa kookosmaidon sijaan. Se siitä eksoottisuudesta. Mutta oikeasti, kertokaa minulle, missä se kookosmaito on? 


Tässä keittoon käyttämäni ainesosat. Siihen on syynsä miksi kokkaillessa ei pitäisi sommitella ruokia ja valokuvata niitä. Paistinpannun testivesi ja kattilan keitinvesi kiehuivat täysin ennen aikojaan, kun minä vasta kuorin ensimmäistä porkkanaa. Tehokas liesi. 


Erilaisten blogien reseptipostauksissa ruoanlaitto vaikuttaa aina niin jouhevalta ja rennolta. "Laitoin jauhelihan pannulle paistumaan. Lihan kypsyessä itsekseen, pilkoin vihannekset. Liha ja vihannekset olivat täysin samaan aikaan valmiita ja kappas uunikin napsahti oikeaan asteeseen juuri tuolloin." Hah, minun kokkailuni oli aika kaukana tällaisesta ideaaliruoanlaitosta. Bataatinkuoria pisin lattioita, yksinään kupliva keitinvesi ja sitruunamehupurkin korkkiin katkennut kynsi. 


Mutta voitteko uskoa, että kaikesta sähellyksestä huolimatta lopputulos oli todella hyvä! Olin niin iloinen ja tyytyväinen istuessani ruokapöytään. Keiton kylkeen vähän salaattia ja raejuustoa ja fiilis mainio! 


Olen ehkä outo, kun fiilistelen näin paljon sosekeittoa, joka on oikeasti ehkä maailman helpoin tehdä, mutta minunlaiselleni noviisikokille tämä on aika hyvä saavutus.

Muita bataattisosekeittofiilistelijöitä? Tai säheltäjäkokkaajia?

-Katja

3 kommenttia:

 1. Kookosmaidot on siellä valmiskastikkeiden hyllyssä, samassa missä on pestot, barbequekastikkeet, salaatinkastikkeet sun muut mömmöt! Kassojen puoleisessa päädyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kassojen puoleisessa päädyssä". Tää oli siis Kupittaan Cittari :-D

   Poista
  2. Kiitos paljon ohjeesta, juuri Kupittaan Cittarissa olin :) Ensi kerralla pitää koittaa tätä keittoa kookosmaidon kera, nyt kun tiedän mistä sen löytää!

   Poista