sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lihattomia fiiliksiä

Viikko lihatonta ruokavaliota takana. Eihän tämä nyt mikään sen kummoisempi saavutus ole ja olen varmasti aiemminkin viettänyt lihattomia viikkoja, mutta lakko on kuitenkin jo nyt hieman muuttanut ruokailutottumuksiani. 

Seuraavaksi luvassa viikon annoksia ja vähän pohdintaa kuvien yhteydessä.


Tuttu ja turvallinen pinaattikeitto. Kananmuna tuomassa vähän lisäproteiinia. Myönnän että tämä on pakastimesta, ei itse tehty. Mutta kotimainen ja lisäaineeton, eli ei niin paha.  


Välipalaa. Nyt kun ei syö lihaa, pitää olla tarkkana että saa tarpeeksi proteiinia = raejuustoa joka annokseen. Soijarouheesta tehtyä makaronilaatikkoa lisukkeineen. Ihan hyvää, mutta eihän tämä oikeaa lihamakaronilaatikkoa voita, ei sitten millään. 


Kasvisruokavaliota kuitissa. Varmaan ensimmäistä kertaa ostin niin paljon ruokaa, että piti ottaa kaksi muovipussia. 


Välipalaa: luonnonjogurttia, viinirypäleitä ja banaania.Käytiin ystäväni kanssa syömässä Turussa uudehkossa ravintolassa Fontissa. Tämä oli mielenkiintoinen kokemus lihattomuuden kannalta. En voinut ottaa niitä perus kinkku-salami-safkoja, joita yleensä otan. Päädyin ottamaan pizzan, jonka täytteinä oli savulohta, punasipulia ja mascarponea. Ja ai että miten herkullista oli! Lihattomassa lokakuussa on parasta juuri se, että tulee liikuttua oman mukavuusalueen ulkopuolella ja kokeiltua uutta.  Minibrunssia kotona. Leipää, jogurttia, hedelmiä ja teetä, namnam.


Twin Peaks-eväitä. Onneksi suklaassa ei ole lihaa, muuten tyssäisi tämä lihaton aika äkkiä. 


Bataattisosekeittoa lisäraejuustolla. Ja ei, ei vieläkään itsetehtyä, lupaan että seuraava sosekeittokuva ei ole peräisin kylmähyllyltä!

Sellaista tällä kertaa, näillä fiiliksillä jatketaan. Mitenkäs siellä sujuu lihattomat päivät?

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti