sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lihattoman lokakuun loppufiiliksiä

Marraskuu on alkanut. Tämä tietysti tarkottaa myös sitä, että liha kuuluu taas ruokavaliooni. Ajattelin jakaa ruokakuvien kera hieman fiiliksiä kuukauden kokeilusta.


Oli avartavaa, kun joutui käyttämään luovuutta reseptien kanssa. Kun perinteiset makaronilaatikot ja jauhelihakastikkeet ovat kiellettyjä, alkavat aivot todella raksuttaa. Tein muun muassa huippuhyvää bataattisosekeittoa ja herkullista pinaattikastiketta. 

Kaikki tekemäni kasvisruoat eivät tietenkään onnistuneet. Tein kasvisvuokaa, jossa oli liikaa nestettä ja aivan liian vähän mausteita. Opettavainen kokemus sekin tietysti.
Avokadopasta on kasvisruokien aatelia, ai mitä herkkua. Rakastan myös pinaattikeittoa ja pinaattia yleensäkin kaikissa muodoissa. Lisäksi totesin, että suosikkiruokani tortillat toimivat aivan hyvin myös soijarouheen kera.  

Liharuoasta kieltäytyminen oli paikoitellen melko vaikeaa. Kaikki tuttavani eivät tietenkään tienneet tästä kokeilusta, eivätkä näin ollen osanneet huomioida sitä esimerkiksi tarjoiluissa. Oi miten sydäntäni raapaisi, kun en saanut maistella kaikkia herkkuruokia. Lisäksi koin olevani jotenkin röyhkeä, kun en tällaisen facebook-lieveilmiön takia syönyt toisten vaivalla laittamia ruokia. Mahtaakohan kasvissyöjillä olla normaalisti tällaisia fiiliksiä?
Kaiken kaikkiaan kokemus oli hyvin opettavainen. Ruoanlaittorutiinini avartuivat huomattavasti. Opin että yliopistoruokaloissa on todella hyviä kasvisruokia. En kuitenkaan aio jatkaa lopullisesti kasvisruokailijana. Vaikken paljoa lihaa syökään, on tiettyjä annoksia, joista en halua luopua (esim mummun ja mamman lihapullat!). Aion kuitenkin tarkkailla syömäni lihan laatua. Pitää valita kotimainen ja mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettu liha. Suosikkileikkeleeni Saarioisten lauantaimakkara saa siirtyä menulta, sen verran karua tekstiä oli tuoteselosteessa. Vähemmän ja laadukkaampa, sehän tämän koko ilmiön tarkoituksena oli.

Muilla lihattoman jälkipuintia? Saa jakaa fiiliksiä!

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti