perjantai 22. marraskuuta 2013

Lounasleffa - Frances Ha

Kävimme viime viikolla kaverien kera päiväelokuvissa. Oli sopivasti superpäivä ja kaikilla luennoista/töistä vapaa aamupäivä. Leffaksi valikoitui Noah Baumbachin ohjaama Frances Ha. Mikäli leffa kulkee nimikkeellä mustavalkoinen hipsterileffa, onhan se pakko nähdä.


Elokuvassa seurataan 27-vuotiaan Francesin (Greta Gerwig) elämää New Yorkissa ja vähän myös muualla. Francesin ystävä jättää kaksikon yhteisen kimppakämppäelämän ja alkaa aikuistua. Frances sen sijaan ajelehtii kämppien ja kaupunkien välillä yrittäen samalla edistää omaa uraansa tanssijana. Elokuva oli todella symppis. Tunnelmallisia kuvia, kivoja vaatteita ja paikoin todella osuvaa ihmiskuvausta. Aluksi kaipasin värejä, mutta loppujen lopuksi uskon, että mustavalkoisuus oli oiva valinta. Näin elokuva oli ajattomampi, eikä niin sidonnainen tiettyyn hetkeen ja sukupolveen. Vaikka loppuratkaisu oli ehkä turhan näppärä ja kiva, jäi elokuvasta silti todentuntuinen ja aito fiilis.


Vaikka arvioin ja arvotan leffoja blogissani, ensisijainen tarkoitukseni on kuitenkin jakaa elokuvakokemuksia ja fiiliksiä. Tässä tapauksessa Frances Han lisäksi, minun on hehkutettava päiväleffoja. Oli elokuva mikä tahansa, päiväleffa on aina upea kokemus. Opiskelijana ja vuorotyöläisenä päiväleffoista nauttiminen on helpompaa kuin kasista neljään duunia painavalla. Ehkäpä tämä kompensoi niitä viikonloppuvuoroja. On ihanaa katkaista arkipäivä astumalla elokuvateatterin uumeniin. Hetkeksi kaikki tuon päivän kiireet unohtuvat ja voi eläytyä vain ja ainoastaan ruudun tapahtumiin. Kun astuu ulos teatterista (ja päiväleffojen jälkeen on vielä valoisaa!), on saanut aivan uutta energiaa päivän askareisiin. Ja bonuksena on tietysti myös se käytännön seikka, että päiväleffat ovat huomattavasti edullisempia kuin iltapuolen näytökset!

-Katja

4 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä siitä, että on älyttömän piristävää käydä arkisin päiväleffoissa. Ihan huippu tapa aloittaa päivä. Pitäis vaan käydä useammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitäisi kyllä hyödyntää päiväleffoja enemmän. Niistä saa sitten energiaa siihen puoli kymmeneen asti kestävään iltavuoroon! :)

   Poista
 2. Maija/Kesä, eikä mitään tekemistä23. marraskuuta 2013 klo 13.22

  Tämän elokuvan haluaisin kovasti nähdä! Vähän kuitenkin uumoilen, että mahtaakohan se tulla käytäntöön tänne Raumalle... Onneksi leffojen ennakkofiilistely jo näin postaustenkin avulla on oikein mukavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee sinne! Iso-Hannun leffateatteri on tunnelmallinen, mutta harmittavaa ettei sinne kaikki elokuvat tosiaan tule. Mutta tuo leffa toimii kyllä aivan yhtä hyvin pienemmältäkin ruudulta, ei ole mikään Gravity :D

   Poista