maanantai 27. tammikuuta 2014

Kävin Helsingissä syömässä

Viime viikonloppuna minulla ei ollut töitä. Ei perjantaina, ei lauantaina eikä sunnuntaina. Tämä on sen verran harvinaista herkkua, että päätin lähteä Helsinkiin. Takana on erittäin tapahtumarikas ja mukava viikonloppu, josta riittää paljon kerrottavaa (=kuvia). Ensin on tietysti tärkeää puhua ruoasta.

Perjantaina menimme Meche-nimiseen ravintolaan syömään. Paikka oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen. Ruoka oli erinomaista ja palvelu hyvää, vaikkakin paikoitellen hieman hidasta.





Minä tilasin kaksi annosta, alkuruokia suositeltiin otettavaksi muutama samanaikaisesti, mikäli halusi nauttia ne pääruokana. 

Ensimmäinen annos oli savuinen tomaattikeitto viikunalla ja vuohenjuustolla.


Toinen annos oli lohi-chevice ravuilla, suippopaprikoilla ja avokadotahnalla. Plussaa tyylikkäästä esillepanosta.


Seuralaisteni annokset pitivät sisällään vasikanposkea ja punakampelaa (ei samassa annoksessa), herkullisia kuulemma nämäkin annokset.



Aamupalalla palattiin arkisempaan linjaan: viilistä, ruisleipää ja mehua. Palapelin kera.




Aamupala numero kaksi nautittiin Siltasessa. Pakko mainita, että tuo Hesarin tabloidikoko on erittäin näppärä, mahtui hyvin kolme ihmistä lukemaan omia osioitaan yhden pöydän ääressä.


Aamiaisannokseni sisälsi vaikka mitä. Toastia, pinaattia, kananmunaa, kirsikkatomaatteja, kinkkua, croisantin, hedelmiä ja juustoa. Maistoin ensimmäistä kertaa hunajamelonia, se oli hyvää! 


Lauantai-iltana tehtiin itse kolmen ruokalajin illallinen. Jokainen oli vastuussa yhdestä osa-alueesta, minulla alkuruoka, Lotella pääruoka ja Sonjalla jälkiruoka. Minä tein bataattisosekeittoa ja koristeeksi laitoin vähän basilikaa.



Pääruoaksi oli yrteillä täytettyä ankkaa ja valkosipuliperunoita. Mmm, olen viimeksi syönyt ankkaa noin kolme vuotta sitten Pariisissa, oli yhtä hyvää kuin muistelinkin. 


Ompelutarvikkeet ovat monipuolisia. 


Modernin kerrostaloasunnon takka. 



Jälkiruoaksi oli pannacottaa lakkahillolla. Herkullinen ja kevyt jälkiruoka oli oikein sopiva päätös aterialle.


Tein minä muutakin Helsingissä kuin söin. Lisää Helsinki-postauksia tulossa piakkoin!

ps. tein sivupalkkiin oman Helsinki-tunnisteen!

-Katja

2 kommenttia:

  1. <3 Bataattisosekeitto oli ihan nerokasta vielä eilen töissäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hyvä, se olikin sitten riittoisaa! :)

      Poista