perjantai 14. helmikuuta 2014

Viimeinen Twin Peaks-iltama

Noniin. Twin Peaks-maraton on saatu päätökseen. Eihän siinä mennyt kuin puoli vuotta. Aloitimme siis ystäväni Saran kanssa viime vuoden elokuussa katsomaan Twin Peaksia ensimmäisestä jaksosta alkaen. Lisää aiheesta löytyy sivupalkin TV-sarakkeen alta.

Useimmiten katsoimme kaksi jaksoa putkeen, mutta viimeiselle katselukerralle jätimme tarkoituksella ainoastaan yhden jakson. Ennen itse pääeventtiä, kävimme Kertussa syömässä.Kertun jälkeen kaupan kautta Saralle ja Twin Peaks-soundtrack pyörimään!
Erittäin virallinen Twin Peaks-juomapeli. Harmi kun ei ollut laminointikonetta.


Teemaan sopivaa kuosia, oi ajaton ruutu!


Tähän väliin voisinkin sitten sanoa muutaman sanan itse finaalijaksosta. Alku mitä mainioin, antoi ymmärtää että tässä jaksossa palataan myös Laura Palmeriin ja nidotaan yhteen koko sarjaa. Mutta ei.

En halua spoilata juonta niille, jotka eivät sarjaa ole loppuun asti katsoneet. Käytän koodikieltä. Siis miten ärsyttävä olikaan se loppu, kun se tyyppi heräsi, meni vessaan ja katsoi itseään peilistä! Ei! Ei sarja voi loppua näin kesken! Olimme Saran kanssa lopputekstien alkaessa aivan järkyttyneinä. Tähänkö meidän puolen vuoden maratonimme päättyy?

Kriittisinä mediatutkijoina tietysti yritimme järkeistää loppuratkaisua ja löytää sille tarkoituksen. Päädyimme siihen, että sarja kertoo pahan kiertokulusta. Paha ei koskaan poistu keskuudestamme, vaan muuttaa muotoaan. Sitä ei voida kokonaan voittaa, mutta sitä vastaan voidaan taistella hyvyydellä.

Yritän uskotella itselleni, että tämä oivallus riittää closure-fiilikseen. Tai sitten tulen viettämään jatkossa monia iltoja fan fiction-sivustoilla tutkimassa vaihtoehtoisia jatkoja tarinalle. 

Shokista toivuttuamme ryhdyimme pelaamaan korttia. Sitten lähdimme baariin. Okei, Alvariin vain, olihan sentään maanantai.
Sen pituinen se!

Onko siellä ruudun toisella puolella yhtä järkyttyneitä Twin Peaks-ihmisiä? Jakakaa ihmeessä kokemuksia, haluan tietää etten ole yksin! :D

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti