tiistai 7. lokakuuta 2014

Ainoa syyskuussa ostamani vaate


 Minulla on tarpeeksi vaatteita. Jopa liikaa. Uskon että suurimmalla osalla suomalaisista naisista on tarpeeksi vaatteita. Uusien vaatteiden ostaminen kertoo siitä, ettei vaatekaapin sisältö ole oikeanlainen, eikä näin ollen siis toimi. Siellä on liikaa ihan kivoja heräteostoksia ja liian vähän oikeasti toimivia vaatteita. 

Usein näkee listattavan erilaisia tuotteita, joita jokaisella naisella tulisi olla vaatekaapissaan. On pikkumustaa, kauluspaitaa ja trenssitakkia. Itse en usko tällaisiin listauksiin. Toki niistä voi poimia vinkkejä, mutta tärkeintä on räätälöidä vaatekaappi omaan tyyliin sopivaksi. Jollekin luottovaate on musta bleiseri, toiselle se on sininen pörröneule. 

Oman tyylin löytäminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on muistaa kohtuus. Niitä itselle tarpeellisia valkoisia kauluspaitoja voi myös olla liikaa. Itse tiedostan omistavani liian monta harmaata kollaria. Yksi lempivaatteistani (tälläkin hetkellä päällä), mutta tarvitseeko niitä kolme? Joo, yhdessä on vähän eri printti ja toisessa eri mallinen helma, mutta silti, kaikki ajavat saman asian. Yhtä näistä paidoista käytän selkeästi eniten (sitä joka on nytkin päällä), joten se on valioyksilö, muut ovat lisukkeita. Ja lisukkeet kuuluvat ruokalautaselle, eivät vaatekomeroon.  
Oman vaatekaapin sisällön tiedostaminen on tärkeää, sillä näin huomaa myös mitä sinne tarvitaan ja mitä ei. Minä huomasin syyskuussa, että vaatekaapissani ei ole mustaa paksua pooloneuletta. Ei nyt huijasin. Yksi löytyy, tässä postauksessa esittelemäni neulemekkoasia. Mutta häpeäkseni minun on todettava, että se oli huono ostos. Olen käyttänyt sitä ehkä kerran, koska se sähköistyy tosi helposti ja materiaali kutittaa kaulaani ja käsivarsiani. Se täytyy viedä kierrätykseen. 

Eli siis, toimivaa mustaa pooloneuletta ei kaapistani löydy. Sellaisen minä sitten ostin. Ja oli muuten ainoa vaate, jonka syyskuussa ostin. Neule on ihanan pehmeä ja täydellisen mallinen. Juuri sopiva vaate vallitsevaan syksyyn ja lähestyvään talveen. Minulla on jemmassa koneella toisetkin asukuvat, jossa minulla on samainen neule päällä. Ehkä laitan sen tänäänkin, kun menen teelle ystäväni luo. Tai sitten en, päälläni oleva harmaa kollari on  myös hyvä.  Kaiken tämän tiedostamisesta ja kohtuudesta puhumisen jälkeen on hyvä todeta, että pukeutumisen tulee kuitenkin olla iloinen asia. On hyvä joskus rikkoa omia rajoja ja kokeilla uusia juttuja. Niin saattaa löytyä uusia suosikkijuttuja, niin kuin minulle kävi kuvissa näkyvien leopöksyjen kanssa. Uusissa kokeiluissa on kuitenkin hyvä muistaa harkinta ja nukkua vaikka yön yli ennen ostopäätöstä. Rajojen rikkomiseen soveltuvia vaatekappaleita löytää myös todella hyvin kirppareilta. Kun ostaa valmiiksi kierrätettynä, ei haittaa niin paljon, jos vaate ei olekaan ihan omin juttu ja se pitää laittaa eteenpäin.Translation: I bought only one item of clothing in September, this black turtle neck jumper. I'm pretty proud of myself, I have way too much clothes! And I think that I'm not the only woman in Finland in this situation. It's important to know your style and wardrobe, this way you don't stuff your closet with "only-okay-clothes". Moderation is the key to working wardrobe. It's okay to buy some clothes just to try if it suits your personal style, as long as this doesn't happen too often. And for these situations there is always 2hand!

-Katja

2 kommenttia:

  1. tuo takki on aivan älyttömän ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On vielä parin vuoden takainen alelöytö, mikä ilahduttaa aina kun tuon laittaa päälle. :)

      Poista