tiistai 21. lokakuuta 2014

Uusi brunssituttavuus - Anniskelukahvila Tiirikkala

Turussa on miellyttävän paljon brunssivaihtoehtoja ja mikä parasta, niitä tulee koko ajan lisää. Pari viikkoa sitten menimme ystäväni Katrin kanssa tutustumaan Anniskelukahvila Tiirikkalaan ja siellä tarjoiltavaan brunssilautaseen.

Alkuun on pakko ylistää Tiirikkalaa miljöönä. Tilassa on aiemmin toiminut sisustusliike Artek, joten puitteet miellyttävään tilaan olivat varmasti kohdillaan. En tosin käynyt Artekissa koskaan, joten en tiedä paljonko paikka on muuttunut kahvilan myötä.

Puulattioita, kattopaaluja, valoja, vinoja kattoja. Ah, tykkään. Paikka oli äärimmäisen kodikas, ainoastaan takkatuli puuttui. Paikalla ollut jazz-bändi lisäsi myös viihtyvyyttä.Sitten asiaan, eli brunssiin. 

Tiirikkalassa homma toimii vähän eri tavalla verrattuna perinteisiin brunssipaikkoihin. Brunssiin kuuluu ainoastaan yksi lautanen, jonka henkilökunta kokoaa sinulle valmiiksi. Lautanen maksaa 12€ ja se sisältää muun muassa hedelmiä, vihanneksia, kahvin/teen, mehun, leipää, kroisantin, jälkiruoan yms. 

Brunssilautanen oli kivaa vaihtelua. Ei tarvinnut jonottaa, vaan sai rauhassa istuskella ja siemailla teetä ruokaa odotellessa. Ja ruoan saapumisessa ei kestänyt kauaa. Oli mukavaa, että annos oli valmiiksi nätisti aseteltu (ihan näin blogikuvauksenkin kannalta). Paremman näköinen annos kuin itse kasattu ruokakeko. 

Olen ehkä käynyt buffetbrunsseilla liian paljon, sillä miellän lievän (tai joskus vähän vähemmän lievän) ähkyn kuuluvan brunssin jälkeiseen olotilaan. Tiirikkalan brunssilautasesta tuli kyllä täyteen, mutta ehkä jotain pientä olisi vielä voinut napsia. Tai ehkä tämä on vain hyvä opetus, että ruokailun tarkoitus ei aina ole vetää sitä safkaa niin kauan kunnes pitää avata housunnappi. 

Brunssi oli oikein miellyttävä ja aion ehdottomasti mennä Tiirikkalaan uudestaankin. Voin jo kuvitella itseni siellä viileänä (okei, kylmänä) iltana nauttimassa glögiä ja kuuntelemassa livemusaa. Ensi kertaan Tiirikkala!


Translation: There's a new brunch in town! This little place called Tiirikkala serves brunch plates on Sundays. One plate was a nice change for buffet brunches, you didn't have to stay in lines and be afraid that someone will spill their coffee on your head. 

The place was extremely beautiful and cozy, I'm definitely going there again. Maybe with a warm cup of mulled wine. Till next time!

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti