torstai 6. marraskuuta 2014

Tee ei ole vain juoma

Nonnih, nyt on sitä loskaa. Ensilumi oli kaunis ja innostava, mutta sitä seuraava vesiloskamössö ei niinkään. Mutta onneksi tähän epäonnekkaaseen tilanteeseen löytyy ratkaisu. Ei, en ole varannut äkkilähtöä etelään (mikä sekin tietysti aika toimiva vaihtoehto), vaan ihan pelkkä kupillinen teetä on auttanut vaivaan. 


Tänään minulla oli pitkästä aikaa luento niinkin myöhään kuin neljästä kuuteen. Oli absurdia tulla ulos luentosalista ja huomata, että ulkona on aivan pimeää. Tarposin reippaana vesisateessa ja loskassa kotia kohti. Onneksi minulla oli hupullinen takki, jonka napitin nenääni asti. Sää on pukeutumiskysymys, vaikka sitä usein epäileekin vahvasti. Kotona keitin kupin teetä ja unohdin samantien, että sellainen asia kuin kaamos on edes olemassa. 


Olen ollut teen ystävä jo pitkään, mutta vasta lähiaikoina olen ymmärtänyt ettei se ole pelkästään juoma. Voidaan puhua enemmänkin mielentilasta. On vaikea keksiä tilannetta, jota kuppi teetä parantaisi. Esseen kirjoitusurakka, raskas työpäivä tai kahdelle sivulle levinnyt to-do-lista. Mene keittiöön, laita vedenkeitin päälle ja ota rennosti. Teepaussi voi kestää vain viisikin minuuttia (riippuen kuinka kuumaa juomaa suusi kestää), mutta sen virkistävä voima on paljon pidempi.  


Tee on myös oiva ratkaisu makeannälkään. Monesti kun minun on alkanut tehdä mieli karkkia tai suklaata, olenkin keittänyt teetä ja huomannut, että se mitä kroppa ja mieli oikeasti kaipasi, olikin vain pieni rauhoittumisen ja nautinnon hetki. Lisäksi tee on mitä mainioin juoma ystävän kanssa nautittavaksi. Kutsu kaveri kylään ja keitä kupilliset kuumaa. Lämpimän juoman ääressä on ihana jutella ystävän kanssa. Siinä mieli ja kroppa rentoutuvat ihan tajuamatta. 


Lisäksi tee on edullista! Tarvitset vain teepusseja ja vettä. Ps. Muistathan keittää vettä vain tarvittavan määrän, näin säästät energiaa! 

Näin, teen ylistyspuhe päättyy tähän. Toivotan mukavaa torstai-iltaa ja jatkan Sadepäivän ilo-teeni litkimistä.

-Katja

2 kommenttia:

  1. Olen täysin samaa mieltä, eli täällä toinen teen ystävä ilmoittautuu! Jo ostohetki on ihana! Ostan usein Kauppahallin teekaupasta teetä ja siellä on todella avuliasta ja asiantuntevaa palvelua, suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu itse en olekaan ostanut koskaan teetä Kauppahallista, pitää poiketa joku kerta! Nyt on tällä hetkellä kaapit jo valmiiksi täynnä hyviä teitä (outo monikko, meneekö edes noin?), niin näillä pärjää jonkun aikaa. :)

      Poista