sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Puhutaanko taas sunnuntaista? Sunnuntai on aihe, josta voisi kirjoittaa aina. Mielestäni sunnuntaihin kiteytyy onnellisen elämän opit. On tärkeää löytää nykyään niin hektisestä arjesta hetkiä, joihin ei sisälly kiirettä, stressiä tai suorittamista. Usein tällaisia hetkiä löytyy sunnuntaipäivistä.

Opiskelijana ja vuorotyöläisenä on pakko tietysti huomauttaa, että ei se sunnuntai nyt aina niin ihana ole. Myös sunnuntaina pitää usein opiskella ja paiskia töitä. Mutta onneksi opiskelijana sunnuntaita voi viettää esimerkiksi maanantaina. Yhtä hyvältä se kotibrunssi maistuu silloinkin. Ehkä sunnuntaita tulisikin ajatella konkreettisen päivän sijaan mielentilana. Hetkenä jolloin voi tehdä mitä tahansa tai ei mitään. Minulla oli kaksi viikkoa sitten aika täydellinen sunnuntai. Silloin minulla oli päällä nämä vaatteet. Tuohon sunnuntaihin sisältyi kotibrunssi pikkusiskon kanssa, monta jaksoa Himymiä, joogatunti, kotitekoista pizzaa ja leffan katselua poikaystävän kanssa. Okei, joogan ja pizzan valmistuksen välissä kului pari tuntia opiskelun ja Wordin parissa, mutta ei puhuta siitä. 

Tuo sunnuntai inpiroi minua listaamaan (listafriikki ilmoittautuu) kivoja asioita, joita tehdä sunnuntaina. Tai minä tahansa päivänä tietysti.Kuinka viettää sunnuntai?

- Kirpparikierros
- Pitkä kävelylenkki luonnossa
- Disney-leffamaraton
- Leipominen (piparit ja joulutortut!)
- Kotibrunssi
- Ravintolabrunssi
- Jooga
- Jonkin tv-ohjelman katseluputki
- Lukeminen (Muumi-kirjat!)
- Kahvittelu/teehetki kavereiden kera
- Aikakauslehtien selailu
- Blogien lueskelu ajan kanssa
- Sohvalla loikoilu
- Lojuminen


Lopuksi haluan siteerata kappaletta, joka mielestäni onnistuu kiteyttämään sunnuntaifiiliksen loistavasti.

Nyt on hyvä.
Nyt ei sada.
Nyt on nukuttu ja koko päivä aikaa:

Tehdä mitä vaan tai jättää tekemättä.
Kuunnella musiikkia tai kadun ääntä.

Anna Puu / Hyvä hetki

Mitä te tykkäätte tehdä sunnuntaisin?

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti