maanantai 25. toukokuuta 2015

Pastaa aivan kuin Strömsössä

Alkuun pieni kevennys - varmistin googlesta Strömsön oikeinkirjoituksen.

Sitten asiaan - eli pastaan.  Nähtyäni Pinterestissä tämän kuvan, laitoin samantien screenshotin siskolleni - "tehdään pastaa kun tuun seuraavaksi kylään!". Jokunen aika sitten toiveeni toteutui ja teimme siskoni ja ystävämme Mikon kanssa aivan itse pastaa. Taikina ja sen rullailu, kaikki omin pikku kätösin.

Ensin kasattiin durumjauhotulivuori - eli durumjauhoja ja keskelle tehtyyn koloon kolme tai neljä kananmunaa, öljyä ja suolaa. Sitten kaikki sekaisin taikinamuotoon ja kohoamaan. 

Siskoni teki tämän osuuden, siksi todellisuus saattaa olla selitystäni haastavampi. Sitten hauskin osuus, eli taikinan rullailu. Ei kyllä yksinään olisi onnistunut. Toisen piti rullata ja toisen tukea taikinaa, ettei se hajoaisi. Ja yhden piti tietysti toimia valokuvaajana. Kolmen tyypin keissi siis. 

Valmiista pastataikinasta voi tehdä monenlaisia muotoja, me teimme tällä kertaa ravioleja. Täytteeksi tein ricotta-pinaatti-mömmön. Keitin tuoretta pinaattia hetken aikaa kattilassa, sitten puristin lehdistä ylimääräiset vedet ja sekoitin ne ricotta-juustoon. 

Maailman helpointa. Niin ja mausteet tietysti myös mukaan, mitä enemmän sen parempi. Raviolit tarjoilimme tomaattikastikkeen, salaatin ja tuoreen basilikan kera. 


Aivan superhyvää ruokaa ja syömisen lisäksi (melkein) yhtä mukavaa oli itse ruoanlaitto. 

Lisäksi tajusimme puolivälissä ateriaa, että meillä on täysin kasvismenu. Pyrin vähentämään punaista lihaa ruokavaliossani, joten oli mukava huomata, että teimme aivan sattumalta täydellisen ja täyttävän kasvisaterian.

Onko kukaan lukijoista tehnyt itse pastaa? Onko täytevinkkejä ravioleihin?

-Katja

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitän siskon puolesta! Tuo pöytä on yksi munkin lempparijutuista siskon luona. :)

   Poista
 2. Vau!Näyttää ihan superherkulliselta 👍👏👌😊😋 Ja ihana koti sun siskolla 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä herkullista, ja maistui varmaan vielä paremmalta sen takia kun oli itsetehtyä! :) Kiitos siskon puolesta! :)

   Poista