maanantai 22. kesäkuuta 2015

Jääkaapin jämistä

En tykkää heittää ruokaa roskiin. Siitä löytyy vain huonoja puolia: rahaa menee, hävikkiä syntyy ja roskiskin pitää viedä useammin. Voin onnekseni sanoa, että heitän todella harvoin ruokaa pois. Joskus ehtii maito, jogurtti tai kananmunat vanhentua, mutta pääosin syön kaiken mitä jääkaappiin ostan. 

Syynä hävikkihallintaani on toki rajallinen budjetti, mutta myös halu keksiä kaikille raaka-aineille jokin käyttötarkoitus. Tulen hyvin iloiseksi, kun keksin jääkaapin viimeisten tuotteiden ympärille aterian.

Tästä saa ehkä sellaisen kuvan, että loihdin parista raaka-aineesta hienommankin menun, mutta totuus on hieman arkisempi. Nerokkaita keksintöjäni saattavat olla esimerkiksi munakokkeli-pähkinä-tonnikala-mix tai puurokulho banaanilla, mustaherukoilla ja siemenillä. 

Seuraavaksi ajattelin esitellä kaksi lähiaikojen ateriaani á la jääkaapin jämät

1. Paprikamunakas + bataattisosekeitto


Mitä jääkaapista löytyi entuudestaan?
- Kananmunia
- Paprikaa
- Maitoa
- Porkkanoita
- Kasvisliemikuutio
- Pestoa
- Sitruunamehua
- Oliiviöljyä 
- Mausteita, valkosipulia
- Raejuustoa

Mitä ostin kaupasta?
- Bataatin
- Ruokakerman


2. Avokadopasta


Mitä jääkaapista löytyi entuudestaan?
- Tagliatelle-pastaa
- Chiliä
- Mausteita
- Valkosipulia
- Oliiviöljyä

Mitä ostin kaupasta?
- Kaksi avokadoa
- Limen


Näin syntyi kaksi makoisaa ateriaa hyvin pienin panostuksin. Kukkaro ja sisäinen Roope Ankkani kiittävät.

Tällä hetkellä keittiöstä löytyy muun muassa chiliä, valkosipulia, mantelimaitoa, tomaattimurskaa, mustaherukoita, pellavasiemenrouhetta, alkupuuroa, kaakaonibsejä, juusto, kurkkua, pestoa, raejuustoa, kasvisliemikuutioita, pastaa ja couscousta. 

Tuleeko resepti-ideoita mieleen? 

ps. kun pilkot avokadopastaan chiliä, pese kädet kunnolla ennen kuin alat pestä silmämeikkiä pois. Muuten kirvelee. #beentheredonethat

-Katja