torstai 7. tammikuuta 2016

Haaste - 11 vastausta leffa-aiheisiin kysymyksiin

Ajattelin että blogitaukoni aikana täällä vallitsisi tasainen hiljaiselo, mutta mitä vielä. Olin poissaoloni aikana saanut Siniltä kysymyshaasteen! Kyseessä on Liebster Blog Award, jota jaetaan eteenpäin kysymyshaasteen muodossa alle 200:n lukijan blogeille. 

Haasteessa olisi tarkoitus keksiä itse 11 uutta kysymystä ja antaa haaste eteenpäin 5-11 bloggaajalle, mutta minun on häpeäkseni myönnettävä, että en seuraa juurikaan blogeja, joilla olisi alle 200 lukijaa. Olen jopa harmitellut sitä, että kiinnostavia "pieniä" blogeja, joissa olisi sellaista arkista otetta jota kaipaan, on vaikea löytää.

Eli jos tiedätte hyviä blogeja, joissa olisi esimerkiksi leffoja, ruokaa, kulttuuria, kivoja kuvia ja eläväistä tekstiä, niin saa vinkata!

Nyt olen kuitenkin maailman tylsin ja laiskin, enkä tee muuta kuin vastaa Sinin heittämiin kysymyksiin. Koska rakastan kysymyksiä ja varsinkin elokuva-aiheisia sellaisia.---

1. Kuinka usein katsot elokuvia? 
Hmm vaihtelee kiireen ja muun elämän mukaan, mutta sanoisin että katson vähintään yhden elokuvan viikossa. 

2. Käytätkö mitään suoratoistopalvelinta (netflix, elisa viihde, viaplay..)? Jos käytät, niin miksi juuri sitä?

Hankin Netflixin pari kuukautta sitten ja se on aivan mahtava! Monet sanovat, että siellä on melko tynkä valikoima, mutta itse olen bongaillut sieltä jo vaikka mitä! Olen jo katsonut How I Met Your Motherin alusta loppuun. Nyt mietin seuraavaksi aloittaisinko Orange Is The Blackin, Uuden Sherlockin vai House of Cardsin. Elämäni vaikeimpia päätöksiä.

Hankin Netflixin koska se tuntui yksinkertaisimmalta ratkaisulta ja tiesin jo etukäteen hieman mitä kaikkea sieltä löytyy.

3. Mitä muita harrastuksia sinulta löytyy elokuvaharrastuksen lisäksi?

Käyn salilla ja joogaan. 

4. Annatko painoarvoa Oscareille tai muille alan palkinnoille?

Rakastan erilaisia palkintogaaloja, mutta tiedostan samalla, että ne perustuvat usein muulle kuin elokuvan sisällöllisille ansioille. Olen jo noin kahdeksan vuoden ajan katsonut Oscar-gaalan suorana ja pyrkinyt katsomaan mahdollisimman monta ehdokaselokuvaa gaalayötä ennen. Oscar-voittajat ovat aina olleet mielestäni laadukkaita, joten annan tälle pystille jatkossakin painoarvoa. 

Mutta. Pitäisi laajentaa gaalatuntemusta Oscareiden ulkopuolelle ja olla enemmän kartalla muun muassa BAFTA-ehdokkaista sekä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien voittajista.

5. Kenen pitäisi olla seuraava James Bond?

Hmm minulla ei suoraan sanottuna ole tästä mitään niin intohimoista mielipidettä, en ole mikään erityinen Bond-fani. Ehkä Tom Hardy. Toisaalta se leimaisi Tom Hardyn muita tulevia leffasuorituksia. Mieluiten joku tuntemattomampi yllättäjä. 

6. Jos joulupukki toisi sinulle varmuudella 3 elokuvaa, mitkä ne olisi?

Joulu meni jo ja yhtäkään elokuvaa ei tullut. Tämä sinänsä ihan oikein, sillä en oikeastaan osta enää leffoja. Ne vievät kuitenkin aika paljon tilaa ja kohta dvd-leffojakaan ei ehkä enää katsota ja laitteet vanhenee. Katson mieluummin Netflixistä tai haen videovuokraamosta. 

Poikkeuksena TSH-trilogia. Sen haluaisin vielä omaksi. Muuten oon ihan fine näiden kanssa mitä on. 

7. Keitä elokuva-alan tekijöitä (näyttelijät, ohjaajat.. yms.) olet tavannut ihan livenä?

Hmm, pitääpä oikein miettiä. Leffojen kutsuvierasensi-illoissa Mikko Leppilammen, Iina Kuustosen, Laura Birnin ja Allu Tuppuraisen (leffat oli 8 päivää ensi-iltaan sekä Rölli ja kultainen avain, Leppilampi ja Kuustonen muuten olivat molemmissa).  Mutta nämä nyt oli sellaisia kaukaa nähtyjä, etten tiedä lasketaanko. Kadulla olen muistaakseni joskus törmännyt ainakin Krista Kososeen. 

Se on kyllä harmi leffa-alan tekijöissä, että heitä ei ole mahdollisuutta nähdä samalla tavalla livenä kuin esimerkiksi muusikkoja. 

8. Elokuvajuliste, joka tulee ihan ekana mieleen?

Pulp Fiction, joka komeilee tuossa takana.

9. Ihmissudet vai vampyyrit? Miksi?

Vampyyrit, koska ne ovat mystisempiä. Poikkeuksena Remus Lupin. 

10. Dean vai Sam Winchester? Miksi?

Öö onko nämä ne Supernatural-tyypit? Googletin, joo oli. En ole katsonut kyseistä sarjaa, mutta sanon Dean, koska häntä näyttelee Jensen Ackles, joka taas on mahtava Dark Angelissa. 

11. Syltty vai Arska? Miksi?   

Arska koska Terminator. 

---

Nämä olivatkin hauskoja, kiitos haasteesta Sini! 

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti