sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Herkullinen vaihtoehto maitorahkalle

Tällä hetkellä tuntuu vallitsevan maitotuotteet pois ruokavaliosta -buumi. Kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat muutenkin monipuolistuneet hurjasti. Monet tuttavani ovat kertoneet pyrkivänsä vähentämään maitotuotteiden käyttöä ja osa jopa kokeilee täysin vegaanista elämää. 

Itse olen hyvin kaikkiruokainen. Lihaa syön aika vähän, mutta syön kuitenkin. Myönnän olevani jauhelihan suurkuluttaja. Jauheliha ja leikkeleet, niistä koostuu minun liharavintoni. 

Olen kuitenkin kiinnostunut erilaisista ruokavalioista, sekä niiden vaikutuksista ympäristöön että omaan hyvinvointiin. Tiedostan että kulutan aika paljon maitotuotteita: rakastan jäätelöä, en voi elää ilman juustoa ja pidän myös maidosta sellaisenaan. Vähentäminen ei siis olisi ollenkaan huono vaihtoehto. 

Saan lähes päivittäin maitotuotteita kehooni myös smoothieista, joita surauttelen blenderilläni menemään melkein joka aamu. Maitorahka on tähän asti ollut the key ingredient smoothiessani, sillä rakastan pehmeää koostumusta, jonka se smoothieen tuo. Nyt olen kuitenkin löytänyt täydellisen vaihtoehdon. Herkullisen kasvipohjaisen vaihtoehdon nimeltä Yosa.


Yosa kauravälipalat ovat täysin kotimaisia tuotteita, jotka valmistetaan tuossa parinkymmenen kilometrin päässä Piispanristillä. Aivan ensimmäisen oman vuokrakämppäni vieressä, aww. Yosat eivät sisällä maitoa eivätkä soijaa, ja ovat täysin kasvipohjaisia. 

Olen aiemmin syönyt näitä sellaisenaan, mutta nyt testannut myös smoothieissa. Tästä isommasta purkista riittää kahteen smoothieen ja tuote tekee smoothiesta yhtä pehmeän kuin mitä maitorahka.  Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Mustikka-banaani-smoothie

- Yksi banaani
- Reilu desi pakastemustikoita
- Reilu ruokalusikallinen Arctic Power Berriesin mustikkajauhetta (tästä tulen kirjoittamaan lisää, huipputuote!)
- Reilu teelusikallinen hamppuproteiinijauhetta
- Puolet Yosa Vanilja-purkista
- Vettä oman mieltymyksen mukaan (haluaako kiinteämmän vai nestemäisen smoothien)

Blenderissä kaikki sekaisin. Laitoin päälle vielä paahdettua pellavaa. Tämä on niin hyvää, että tulee surulliseksi kun se loppuu. 


Tulen kyllä jatkossakin käyttämään Yosaa smoothieissa, mahtavaa miten tuosta isosta purkista riittää kahteen annokseen. Jääkaapissa on odottamassa myös iso purkki Yosa Metsämarjaa, reseptiä tulee varmasti blogin puolelle!

Mitä te laitatte smoothieen? Kaipaisin erityisesti vinkkejä vihersmoothieista, joihin ei tule lehtikaalia. :D Oletteko kokeilleet Yosan kauravälipaloja?

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti