keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Paluu kirjojen pariin

Törmäsin jokunen aika sitten haastavaan kysymykseen. Minulta kysyttiin, minkä kirjan olen lukenut viimeksi. Luulin että vastaaminen olisi ollut helppoa, mutta väärin meni. Piti oikein miettimällä miettiä vastausta. Luin viime marraskuussa Virginia Woolfin Oman huoneen, mutta se oli opintoja varten, joten sitä ei ehkä lasketa. Kesällä luin järjestelyeepos Kon Marin, tosin hieman hypellen ja joitain kappaleita skipaten. 

Milloin olen viimeksi todella lukenut kirjan omalla ajalla ja ajatuksella? Pakko heittää veikkaus ja sanoa että Khaled Hosseinin Leijapojan noin vuosi sitten. Auts.Luin nuorempana aivan älyttömän paljon. Voitin jopa ala-asteella palkinnon, joka annettiin kesäloman aikana eniten lukeneelle oppilaalle.  Palkintona oli tietysti lahjakortti kirjakauppaan. Muistan ostaneeni sillä kirjan, jossa oli kokoelma lyhyitä kauhutarinoita. 

Haluan oppia taas lukemaan. Oikeasti lukemaan ja keskittymään. Hirvittävää myöntää, että pysähtyminen kirjan äärelle tekee oikeasti tiukkaa jatkuvasti uusia ärsykkeitä vaativalle mielelle. 

Nyt olen aloittanut lukemaan Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat -kirjaa, joka vaikuttaa todella hyvältä. 


Lukuintoani lisätäkseni liityin myös goodreads.com-sivustolle, jossa voi listata lukemiaan kirjoja ja arvostella niitä. Lisäksi voi merkata ylös kirjoja, joita haluaa lukea ja löytää näiden kautta uusia suosituksia.

Goodreads-sivustolta löytyy lisäksi huikean Emma Watsonin perustama 'Our Shared Shelf' -ryhmä, jossa luetaan yhdessä kuukausittain naisten tasa-arvoon liittyvää kirjallisuutta. 


Syitä lukea enemmän:

- Kirjojen luku kehittää mielikuvitusta ja omaa tekstintuottamistaitoa
- Lukeminen parantaa keskittymiskykyä
- Lukeminen opettaa ja avartaa maailmankuvaa
- Kun illalla lukee ennen nukkumaanmenoa kännykän pläräämisen sijaan, nukkuu paremmin

Lupaan raportoida täällä kuinka lukemiseni edistyy. Voitte myös lisätä minut ystäväksi Goodreads-sivustolla, jos olette siellä. Nimeni siellä on Katja M. Itse liityin vasta ihan äsken sinne, olen aivan pihalla mitä siellä tehdään. 

Lopetan tämän postauksen erään viisaan ja lukeneen naisen sanoihin. Kuulumisiin!

Read a thousand books and your words will flow like a river.
- Virginia Woolf

Lukutoukkaterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti