maanantai 15. helmikuuta 2016

Benedict, Tom & Brad - kolmen elokuvan lauantai

Meille on kehkeytynyt siskoni ja isämme kanssa pieni perinne nimeltä elokuvapäivä. Elokuvapäivänä kokoonnumme yhteen ja katsomme kolme eri elokuvaa. Valitsemme jokainen kolme ehdokaselokuvaa, joista äänestämme voittajatrion. Ja leffaherkut tietysti kuuluu asiaan. 

Vietimme elokuvapäivää jälleen viime lauantaina. Aiemmasta leffaillastamme voit lukea tästä postauksestaTällä kertaa rajasimme ehdokaselokuvien valintaa vuosikymmenten mukaan siten, että jokaisen piti valita yksi elokuva 2000-luvulta, yksi 1980- tai 90-luvulta ja yksi näistä vanhempi. Ehdokkaiksi valittiin seuraavat elokuvat: The Imitation Game, Truman Show, Takaikkuna, Inside Out, Seitsemän, Kuin surmaisi satakielen, Kaunis mieli, Sademies ja Casablanca. 

Näistä valittiin ylläolevassa kuvassa näkyvät elokuvat, eli The Imitation Game, Sademies ja Seitsemän. Ja voitteko uskoa, että kaikki nämä leffat löytyivät kirjastosta?Tässä lyhyet arviot jokaisesta elokuvasta:

The Imitation Game: Kertakaikkisen loistava elokuva. Imitation Game kertoo toisen maailmansodan aikaan eläneestä matemaatikko Alan Turingista (Benedict Cumberbatch), joka yrittää yhdessä kollegoidensa kanssa purkaa saksalaisten Enigma-koneen asetukset, jotta Britannia voisi voittaa sodan vastapuolelta siepattujen viestien avulla. Enigman lisäksi elokuvassa käsitellään ihmisyyttä, väkivaltaa ja tuolloin laittomaksi luokiteltua homoseksuaalisuutta. Imitation Gamessa on kaikki mitä mielestäni vaaditaan hyvään elokuvaan: uskottavat päänäyttelijät, tositapahtumiin perustuva tarina, ongelmanratkaisua ja nerokkuutta, matematiikkaa, kummallista huumoria, suvaitsevaisuuspohdintaa, inhimillisyyttä ja historiakuvausta. Ei epäilystäkään, arvosana on 5/5.

Seitsemän: Tässä elokuvassa Brad Pittin ja Morgan Freemanin esittämä rikospoliisipari selvittää sarjamurhatapausta, jossa murhat tehdään seitsemän kuolemansynnin mukaan. Elokuva kasvaa mittaansa pikkuhiljaa, jopa hieman liian hitaasti. Se mikä pyrkii olemaan taidokasta tunnelman ja ihmissuhteiden rakennusta, tuntuu mielestäni vain pitkäveteiseltä hidastelulta. Loppupuolen käänteet ja järkytykset tulevat kuin tyhjästä ja elokuvasta jää aika hämmentynyt fiilis. Tarinan sanoma on kuitenkin erittäin kiinnostava ja loppuratkaisu yllättävä. Tasaisen vahva 3/5.

Sademies: Taloudellisissa vaikeuksissa olevan autokauppiaan (Tom Cruise) isä kuolee ja jättää poikansa lähes perinnöttömäksi. Samalla Cruisen hahmo saa kuulla, että hänellä on veli, josta hän ei ole tiennyt. Veli (Dustin Hoffman) on autismia sairastava matematiikkanero, joka asuu hoitolaitoksessa. Cruise kaappaa veljensä matkaansa aikeissa saada oma osuutensa perinnöstä, mutta reissu saakin aivan uuden tarkoituksen, kun veljekset alkavat tutustua toisiinsa. Dustin Hoffmanin Oscar-palkittu roolisuoritus autistisena Raymondina kantaa koko elokuvan ja on suurin syy siihen, miksi elokuva toimii. Tarina itsessään on aika hatara, mutta Cruisen ja Hoffmanin kemia tuo elokuvaan sisältöä. Vain ja ainoastaan Raymondin roolihahmon vuoksi annan tälle elokuvalle arvosanan 4/5


Elokuvat. Kyllähän ne vaan on hienoja. 

Oletteko te nähneet näitä elokuvia? Millaisia arvosanoja antaisitte?

Terveisin,
Katja

2 kommenttia:

 1. Kivoja tämmöset maratonit! Ensin piti vähä hieraista silmiä, että mitä kummaa ootte syöneet, ku niin jännän väristä : D

  Itseasiassa noista leffoista kaikki olen nähnyt. Imitation game niistä hienoin kyllä, se vaan jäi itselläni silloin viime vuoden oscar-tuoksinassa Kaiken teorian varjoon ja odotin ehkä siltä vielä vähän enemmän. Tosi hieno silti.

  Kahden muun kattomisesta onkin aikaan, Seitsemän oli aika mielenkiintoinen ja piti kyllä jännityksessä. Sademiehestä en oikein muista muuta ihmeellistä, kuin juuri Hoffmanin suorituksen.

  ois sitten varmaan Sademies 3/5, Seitsemän 4/5 ja Imitation game 4/5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kunnon maratoneja on aina kiva pitää kun on aikaa! Hehh testailin kameran värifilttereitä ja nostin esille vain punaisen värin. :D

   Katsoin itse Imitation Gamen ekaa kertaa vasta loppukeväästä viime vuonna, jolloin se ei jäänyt Oscar-gaalan varjoon. Tuntuu että tähän aikaan vuodesta katsoo kaikkia leffoja tosi kriittisesti, kun taso on niin kova. :)

   Poista