perjantai 15. huhtikuuta 2016

Miten sinä pukeudut töihin?

Hurraa, kevään ekat asukuvat ovat täällä! Jäimme eilen päivän päätteeksi työkaverini Riikan kanssa jokirantaan hieman kuvailemaan. On kyllä näppärää kun työpaikalta löytyy blogitoveri. 

Kameralle tallentui tällä kertaa ihka ja oikea työpäivälook ilman mitään huijauksia, kuten vaihtokenkiä tai pikkulaukkua. No okei, aurinkolaseja en toimistolla pitänyt, mutta kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen oli hyvä antaa silmänalusille vähän armoa. Lisäksi ulkona oikeasti paistoi aurinko, ihme kyllä.

Työpukeutuminen on itse asiassa aika kinkkinen juttu, jota olen lähiaikoina pohtinut paljon. Työskentelin opiskelujen ohella lähes kuusi vuotta vaatekaupassa, jossa töihin sai käytännössä laittaa päälle ihan mitä tahansa, hyvän maun rajoissa tietysti. Ja mieluiten suosien oman liikkeen valikoimaa. Päälläni saattoi nähdä hyvinkin outoja asioita, hapsuliiveistä Star Wars-toppeihin ja repaleisista farkuista kaapumaisiin maksimekkoihin. 

Työpukeutumishistoriani on siis aika värikäs. Työskentelen tälläkin hetkellä luovalla alalla sosiaalisen median parissa, mutta silti olen kokenut, että asiallinen ja hillitty pukeutuminen on avain onnistumisiin. Varsinkin kun on melko nuori, niin antaa se bleiseri tiettyä itsevarmuutta. Mustat farkut, siistit villaneuleet ja sifonkiset paidat ovatkin tällä hetkellä useimmiten pyykkikorissa. Viime viikolla kuitenkin tein havainnon, joka hieman muutti ajatusmaailmaani. 
Olimme Tukholmassa työpaikan virkistysreissulla ja kävimme vierailulla Spotifyn pääkonttorilla, jossa meille omista hommistaan kertoi firman Nordic Social Media Manager. Hänellä oli yllään Nicki Minaj-T-paita ja vanha collegehuppari, jossa oli reikiä kyynärpäissä. Ja tämä henkilö oli ehkä vakuuttavin ammattilainen, jonka olen hetkeen tavannut. Toki Spotify duunipaikkana antaa vapauksia (ja jopa vaatimuksia?) rennon pukeutumisen suhteen, mutta vierailu antoi silti ajattelemisen aihetta myös oman pukeutumisen suhteen. 

Nicki Minajin tähdittämiä vaatteita tuskin aion hankkia, mutta omaa luovuutta ja persoonaa voi esitellä hieman hillitymminkin. Näissä kuvissa esiintyvä asu saattaa teistä näyttää aika hillityltä, mutta omasta mielestäni se oli aika jännittävä. Lahkeista rikki olevat boyfriend-farkut, paksupohjaiset kiiltonilkkurit ja väljän ja tiukan yhdistelmä yläosassa. Hyvin minun näköistäni, mutta silti salonkikelpoista. Viihdyin tässä asussa hyvin ja se on ehkä se kaikkein tärkein asia. Ei ne vaatteet, vaan se miten ne kantaa, kuten fiksu työkaverini Taneli sanoi. Miten siis aion pukeutua jatkossa? Asianmukaisesti, laatuun panostaen ja rohkeasti värejä ja malleja hyödyntäen. Ja omaa intuitiota seuraten. Kenties näin pärjää. 

Ja onneksi turvableiseri on aina lähellä.

Millaisia ajatuksia työpukeutuminen teissä herättää? Mennäkö asialinjalla vai säväyttää yllättävillä jutuilla? 

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti