tiistai 19. huhtikuuta 2016

Puisesta kirahvista Kummisetä-tauluun - kodin suosikkiesineet

Pyrin siihen, ettei kodissani olisi juurikaan turhaa tavaraa ja näin ollen pohdinkin aika tarkasti, mitä kotiini hankin ja mitä laitan kierrätykseen. Useiden esineiden kohdalla olen joutunut toteamaan, että tämä on aikoinaan ollut melko turha hankinta ja joutaa kierrätykseen tai kirpparille.

Nyt ajattelin kuitenkin esitellä kotootani muutaman esineen, jotka ilahduttavat minua, ja jotka ovatkin aina esillä ja paraatipaikalla.
Erilaiset kipot ja rasiat ovat heikkouteni. Nämä Aarikan raidalliset peltipurkit ovat suosikkejani. Niiden ajaton kuvio miellyttää silmää ja kokovaihtoehdot ilahduttavat järjestelmällistä luonnettani. Sinisessä purkissa säilytän tuikkuja ja ruskeassa erilaisia hiusdonitseja ja muita hiusjuttua.  Olen ostanut nämä molemmat kirpparilta. Ruskeasta taidoin maksaa pari euroa ja tuon sinisen sain aikoinaan 50 sentillä! Fiilistelen sitä edelleen. 


Elokuvat ovat vahvasti läsnä sisustuksessani. Stand by me-elokuva on yksi ehdottomia suosikkejani ja sen simppeli juliste sopii täydellisesti puiseen valokuvakehykseen. Tämä kehys hengailee aina ikkunalaudallani. 


Tämän violetin kiven olen saanut kerran joululahjaksi. On ehkä hieman outoa kiintyä kiveen näin paljon, mutta mielestäni tämä on jotenkin niin sympaattinen ja suloinen. Pidän sitä aina makuuhuoneen ikkunalaudalla eräänlaisena onnenamulettina. 


Kodissani ei juurikaan ole design-esineitä, sillä budjetti ei tällä hetkellä mahdollista moista luksusta. Block-valaisimen sain kaupan päälle, kun ostin itselleni vuoden alussa uuden kameran. Ei hassumpi kylkiäinen vai mitä? Sille oli alkuun vaikea keksiä paikkaa, sillä lampun johto jäi ikävästi näkyviin, mihin tahansa sen laittoi. Sitten keksin laittaa sen kirjahyllylle ja viritin johdon menemään kirjahyllyn takaa. Täydellinen lisävalo pimeisiin iltoihin ja mitä tyylikkäin esine. 


Tässä ylläolevassa kuvassa on itse asiassa kaksi suosikkiesinettäni. Toinen on Kiehl'sin ruskea paperikassi. Rakastan paperikasseja, ja erityisesti tuollaisia, joissa on paksut narut. Mielestäni tämä Kiehl'sin kassi sopii sisustukseen hyvin, sillä se on sopivan simppeli eikä niin brändimainostyyppinen. Ei sinänsä, että brändien logot olisi mielestäni mitenkään paha asia sisustuksessa, joskus logot ovat jopa niin tyylikkäitä, että ne menevät melkein taiteesta. 

Toisella suosikkiesineellä on erityisesti tunnearvoa. Harmaasta valokuvakehyksestä löytyy mammani nuorena yhdellä ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan.Olin aikamoinen kirppishaukka 18-vuotiaana ennen kuin muutin pois kotoa. Fiilistelin niin paljon esimerkiksi omaa keittiötä, että ostin varmaan 10 erilaista puurokulhoa yhden hengen asuntoon. Erittäin järkevää etten sanoisi. Sanomattakin selvää, että aika paljon keittiötavaraa on vuosien aikana lähtenyt kierrätykseen. Jotkut tuon ajan kirpparilöydöistä ovat kuitenkin edelleen tallella. Yksi oudoimmista suosikeistani on ehkä tämä puinen pieni kirahvi. Mielestäni se on vain äärettömän sympaattinen ja siisti. 


Viimeisenä suosikkina jälleen elokuviin liittyvä esine: mustavalkoinen Kummisetä-taulu. Tämän saimme poikaystäväni kanssa isältä ja äitipuoleltani tuparilahjaksi, kun muutimme ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme. Tämä taulu on aiemmin ollut isäni kodin seinällä ja olin salaa aina ihaillut sitä. Tai no en niinkään salaa, olen tainnut heittää pariin otteeseen vitsinä, että haluan sen sitten perinnönjaossa. Noh vitsit sikseen, ilokseni se koristaa seinääni tällä hetkellä. Harvoin yksi kuva kiteyttää noin hyvin koko elokuvan tunnelmaa. Sopii mainiosti television ylle.

Siinäpä olivat kotini suosikit, hauskaa sinänsä että suurin osa näistä on joko kirpparilöytöjä tai lahjoja. Niillä näköjään on eniten tunnearvoa ja näin ollen ne myös haluaa säilyttää kotona.

Millaisia esineitä teidän kotoota löytyy? Puisia kirahveja? Onnenkiviä? Tai kenties jotain loogisempaa ja käytännöllisempää? 

Mukavaa viikkoa!

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti