sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Testissä Aerial Silk

Olimme eilen testaamassa muiden turkulaisten bloggaajien kanssa Studio Moven Aerial Silk-tuntia, joka tarkoittaa siis paksujen "silkkinauhojen" (jotka muistuttivat enemmänkin samettiverhoja) varassa tehtävää ilma-akrobatiaa. 

Paikalla meitä oli treenin järkännyt Susanna, Henriikka sekä Jenna ja Riikka. Oli todella mukava päästä tapaamaan ihmisiä, joihin aiemmin on törmännyt vain virtuaalisesti. Erityisen kiva oli tavata treenin ja uuden kokeilun merkeissä. Alkuun minua jännitti jonkin verran, sillä en ole mikään maailman akrobaattisiin ihminen. En uskalla edes mennä huvipuistolaitteisiin, jossa ollaan pää alaspäin. En osaa kuperkeikkaa enkä kärrynpyörää. Lähtötilanne oli siis aika kankea. 

Tunti aloitettiin treeniin sopivalla lämmittelyllä, joka sisälsi muun muassa punnerruksia, sykkeennostoa sekä karhu- ja rapukävelyä. Sitten päästiin itse asiaan ja jo ensimmäisessä liikkeessä tavoitteena oli kiivetä narua pitkin ylös kohti kattoa. Että juu. No, katonrajassa ei minua nähty, mutta ainakin sain roikuttua nauhan varassa jonkun aikaa. Tunnin aikana käytiin sopivasti läpi uusia ja erilaisia liikkeitä, mutta silti niin, että oli aikaa keskittyä ja kokeilla. Oli sykkyröitä, kiepautuksia ja staattisia pitoja joka lähtöön.

Tunnin meille veti Maija, joka jaksoi hämmästyttävän kärsivällisesti ja iloisesti opettaa meille ties kuinka monetta kertaa, että miten se solmu oikein siihen nauhaan tehtiinkään. Lisäksi Maija veteli itse nauhan kanssa sellaisia kiepautuksia ja pyörähdyksiä, että inspiraatio oli kyllä kohdillaan. Maijan avustamana minäkin ylitin itseni ja heitin kaksi kuperkeikkaa ilmassa narujen varassa. Tätä en olisi uskonut uskaltavani. 

Lisäksi uskaltauduin roikkumaan pelkän nauhan varassa ilman käsiä, katso liike allaolevista kuvista! Kun Maija näytti tämän liikkeen, olin että joo niin varmaan meikäläinen pääsee tuohon asentoon. Mutta ajattelinpas liian hätäisesti, sillä muutaman kokeilun jälkeen siellä oltiin jo ihan nurinpäin. Tuo liike oli jopa itse asiassa yllättävän mukava. Tunnin lisäksi Susanna oli järkännyt meille alkeisakrobaateille goodiebagit kotiin viemisiksi. Kassista paljastui kaksi Celsiuksen juomaa, kaksi Fastin energiapatukkaa ja suklainen Pudding-jauhe. Näistä yksi patukka tuli käyttöön jo matkalla kotiin, kun voimavarat alkoivat Kaskenmäen kohdalla hiipua. Aerial Silk-tunti oli hyvä muistutus siitä, että treenaaminen voi olla sekä superhauskaa että tehokasta. Tänään tuntuu käsivarsissa sen verran, että kyllä sitä jotain on eilen tultu tehtyä. Lisäksi tunnilla tuli jälleen nähtyä, että omasta kropasta on yllättävän moneen. Liikunnassa ja treenaamisessa mielestä parasta on nimenomaan se, kun huomaa pystyvänsä tekemään jotain, mihin aiemmin ei ole kyennyt. 

Studio Movessa järjestetään irtotunteja, joilla voi käydä testaamassa tätä lajia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemista! Myös kaikille kärrynpyöräkammoisille. Pääset lukemaan lisää studion tarjonnasta täältä!


Kiitokset vielä kanssatreenaajille ja koko tapahtuman järjestäneelle Susannalle. Pian uudestaan jonkun muun lajin parissa, eikö niin?  :)

Onko kukaan teistä koskaan testannut ilma-akrobatiaa? Tai onko vinkata jotain muita uusia lajeja testiin? 

Terveisin,
Katja

*Treenit järkätty yhteistyössä Studio Moven, Fastin ja Celsiuksen kanssa*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti