maanantai 17. lokakuuta 2016

Helppo ja nopea poropita

Muusi, poronkäristys, puolukkahillo ja suolakurkut. Ehdottomasti yksi lemppariruoistani. Suosikkiruokiin on kuitenkin kiva tuoda välillä hieman vaihtelua, ettei jää jumiin vain tiettyihin resepteihin. On virkistävää, kun perinteisiin ruokiin ja herkkuihin tuodaan hieman uudenlaista twistiä.

PS. Jos kiinnostaa uudenlaiset versiot perinteisistä makeista herkuista, suosittelen ehdottomasti Lindan blogia, josta löytyy reseptit muun muassa Runebergin kakkuun, gluteenittomiin korvapuustimuffinsseihin ja jouluisiin piparikuppikakkuihin!

Mutta siihen poronkäristykseen. Teimme jokunen aika sitten poikaystäväni kanssa poropitaleipiä ohjeella, jonka löysin K-Ruoka-lehdestä (kärkkyykö joku muukin aina kauppareissuilla jo uutta numeroa?). Vaikka kaikki reseptin maut olivat jo entuudestaan tuttuja, sai ne täysin uuden muodon pitaleivän sisällä. Minulla on paha tapa tehdä ruokaa melko rutiininomaisesti ja aika harvoin tulee testattua uusia reseptejä. Näistä pitaleivistä innostuneena, voisinkin tehdä lupauksen kokata viikoittain jonkin uuden ruoan!




Poropita

Mitä tarvitset?

- pitaleipiä
- poronkäristystä (me ostimme Pirkan pakasteporonkäristystä, 240g)
- 100 grammaa leipäjuustoa
- pieni punasipuli
- suolakurkkuviipaleita
- salaattia
- 1½ dl puolukoita
- kalamata-oliiveja (näitä ei ollut alkuperäisessä reseptissä, mutta sopi mielestäni mainiosti)
- 1 dl majoneesia (me käytimme Hellmann's luomumajoneesia)
- mustapippuria

Miten tehdään?

1. Ruskista kohmeinen poronkäristys pannulla. Mausta mustapippurilla.
2. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Silppua salaatti, pilko punasipuli, oliivit ja suolakurkut.
3. Valmista puolukkamajoneesi soseuttamalla majoneesi ja ½ desiä puolukoita. Laita loput puolukat tarjolle sellaisenaan.
4. Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa, mikrossa tai uunissa.
5. Leikka pitaleivät auki, kokoa täytteet leivän sisään ja nauti. Mielellään hyvän viinin ja seuran kera!



Suosittelen kaikille Lapin makujen ystäville! Ensi kerralla testataan näitä rieskaleivän ja puolukkahillon kera. 

Terveisin,
Katja

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos sulle ihanasta maininnasta mun blogiin! :) <3 Uusien reseptien kokeilu on kyllä virkistävää! Itse tykkään/osaan enemmänkin soveltaa noita jälkkäreitä niin kivaa lukea välillä näitä uusia ruokavinkkejäkin! Jaa siis ihmeessä lisää näitä jos innostut kokeilemaan! :) Poro ei ehkä oo mun lemppariruokaa mutta pitaversiota voisin kokeillakkin ja poikaystävälle varmaan maistuisi niin täytyy laittaa sun resepti muistiin! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, luulin aiemmin vastanneeni tähän kommenttiin, mutta en ollutkaan! Kiitos kivasta kommentista, pitää ehdottomasti testailla näitä kokeiluja uudestaankin, vaikken mikään kummoinen ruoanlaittaja olekaan. :)

      Poista